Hlavní obsah

Nedvěd možná ještě neskončí - v pátek se Grande Paolo sejde s vedením Juventusu

PRAHA

Dost možná, že si Pavel Nedvěd konec fotbalové kariéry přece jen rozmyslí a ještě rok bude v barvách „bianconeri“ pokračovat. Rozhodnout by mohla už páteční schůzka Grande Paola s vedením klubu. „Opravdu k ní dojde. Původně byla plánována na středu, ale na žádost vedení Juventusu byla přeložena na pátek,“ potvrdil pro Sport.cz Bronislav Šerák z agentury Nehoda sport, která šestatřicetiletého Pavla Nedvěda zastupuje.

Článek

„Zvláštní,“ spekulují italská média. „Grande Paolo se chystá ukončit svou hvězdnou fotbalovou kariéru v nedělním domácím zápase Série A s římským Laziem a vedení Staré dámy nechystá žádné rozloučení,“ pozastavují se na tím, že se nepřipravuje žádná sláva a žádné sbohem a díky ikoně týmu Nedvědovi.

I proto se vynořily spekulace, že Grande Paolo by nakonec v Juventusu končit nemusel, i když loučení už v únoru avizoval.

Prezident Cobolli: Tvrdí, že chce do penze

„Pořád trvá na tom, že chce odejít do fotbalové penze,“ přiznal na stránkách deníku La Stampa prezident Juventusu Giovanni Cobolli.

„I mně tvrdil, že končí,“ zvěstoval nový kouč české fotbalové reprezentace František Straka, který se pokoušel nalákat Nedvěda do služeb národního týmu. Třeba jen jako ikonu, která bude na hráče působit a ovlivňovat je. „Má nabitý program a dřív než 10. června se v Čechách neobjeví,“ dodával, když u Nedvěda se svou představou pohořel.

„Jestli bude dál hrát? Nic není nemožné, na tuto otázku je třeba se zeptat Juventusu,“ řekl listu La Stampa Nedvědův italský agent Mino Raiola, čímž spekulace kolem loučení Grande Paola jen vygradoval.

A co teprve teď, když se na světle světa objevila informace, že Nedvěd má s vedením Juventusu schůzku, která byla ze středy přeložena na pátečním odpoledne.

V pátek se Grande Paolo sejde s vedením

„Po pátečním tréninku se má Pavel s vedením Juventusu skutečně sejít. Ale s čím představitelé klubu přijdou, o čem budou chtít jednat a hlavně co navrhnou, o tom skutečně nemáme tušení. Až po schůzce budeme moudřejší,“ potvrdil pro Sport.cz Bronislav Šerák z agentury Nehoda sport.

„Už několikrát letos řekl, že se chystá ukončit kariéru, i když já ho v každém zápase vnímám jako největšího bojovníka na hřišti,“ naznačil prezident Juventusu Giovanni Cobolli pro La Stampu, že se Nedvědových služeb jen tak vzdát nemíní.

Argumenty, které mohou působit

Dost možná bude při páteční schůzce argumentovat angažováním Brazilce Diega, jenž přichází do Juventusu z Brém. Po Nedvědovi by měl sice převzít dirigentskou taktovku, ale nějaký čas bude pomoc držitele Zlatého míče France Football 2003 přece jen ještě potřebovat.

A potom - s Diegem a Nedvědem bude Stará dáma ještě silnější, takže si může pokusit vyhrát Ligu mistrů, kam už se ze třetí příčky v italské lize probojovala. A o vítězství v Champions League sní Grande Paolo přece celý život, takže i proto je možné, že by se nechal ještě na rok přemluvit.

V pátek po schůzce s prezidentem a klubovou generalitou  by se měl vyjádřit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články