Hlavní obsah

Nedvěd by se prý mohl vrátit do Lazia Řím

TURÍN

Fotbalista Pavel Nedvěd by se po odchodu z Juventusu údajně mohl vrátit do Lazia Řím, kde před třinácti lety začínal svou kariéru v italské lize. Podle listu Corriere dello Sport uvažuje šéf římského klubu Claudio Lotito o tom, že šestatřicetiletému záložníkovi nabídne smlouvu.

Článek

Právě proti Laziu v neděli odehraje Nedvěd svůj poslední zápas za Juventus. Vedení turínského klubu s ním ještě v pátek a sobotu jednalo o novém kontraktu, ale k dohodě nedošlo.

Podle italského tisku se českému hráči nelíbily návrh Juventusu, že část jeho příjmů by měly tvořit bonusy podle toho, kolik zápasů odehraje. Bývalý kapitán národního týmu byl údajně připraven přehodnotit své rozhodnutí skončit, ale případnou dohodu pohřbilo také jeho zjištění, že klub si již objednal v novinách inzertní stránky, na kterých mu hodlá poděkovat za odvedené služby.

Tyto spekulace o zákulisí jednání s Nedvědem prý popudily fanoušky Juventusu, kteří se chystají v utkání s Laziem populárnímu hráči vyjádřit podporu. Vedení turínského klubu si popudilo příznivce podruhé v krátké době. Fanouškům se nelíbil ani návrat obránce Fabia Cannavara z Realu Madrid, který z Juventusu na rozdíl od Nedvěda "utekl" v roce 2006 po přeřazení týmu do druhé ligy kvůli korupci.

Nedvěd se rozloučí se "Starou dámou" po osmi letech. Za klub dosud odehrál 244 zápasů a vstřelil 51 gólů. Jediná trefa mu chybí k tomu, aby dosáhl stovky ligových branek.

Reklama

Související témata: