Hlavní obsah

Beckham je po náročné sezóně unaven, ale v kvalifikaci nastoupí

LONDÝN/ PRAHA

Milánskému AC pomohl v neděli k výhře 2:0 nad Fiorentinou a tudíž i třetímu místu v italské Serii A a postupu do Ligy mistrů, v pondělí už David Beckham v Anglii hlásil, že je nachystán pomáhat reprezentaci Albionu v kvalifikačních bojích o postup na mistrovství světa 2010. „Reprezentace mě drží při fotbalovém životě,“ nechal se slyšet Beckham, jen co do Londýna přiletěl.

Článek

Má za sebou náročnou sezónu, přesto čtyřiatřicetiletý David Beckham ani na chvíli neuvažoval, že by se trenérovi anglické reprezentace Fabio Capellovi omluvil a červnové kvalifikační duely o postup na mistrovství světa vynechal. A to přesto, že na suveréna šesté kvalifikační skupiny čekají outsideři - v sobotu Kazachstán a příští středu Andorra.

„Reprezentace mě žene pořád dopředu, cením si každého zápasu, který v jejím dresu odehraji bez ohledu na to, zda jde o utkání kvalifikační či třeba přátelské. A samozřejmě že chci hrát i proti Kazachstánu a Andoře,“ svěřoval se David Beckham v rozhovoru pro Los Angeles Times.

Reprezentace představuje  pro Beckhama velkou motivací. Vidina světového šampionátu v roce 2010 v Jižní Africe ještě větší. „Chtěl bych se svou zemí konečně vyhrát velký turnaj a mistrovství světa je mou poslední příležitostí. A to přesto, že nemám vůbec jistotu, že si tam příští rok zahraji,“ přiznal Beckham.

Kvalifikační duely v Kazachstánu a doma proti Andoře podle něho nebudou vůbec tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. „Samozřejmě že z těchto utkání chceme maximální počet šesti bodů, ale člověk nikdy neví, co se může stát. Hlavně v Kazachstánu to bude těžké, neboť nebude snadné se vyrovnat s tamním horkem,“ glosoval nadcházející zápasy, které na anglickou reprezentaci čekají.

Zároveň naznačil, že v Los Angeles Galaxy si na něho budou muset ještě počkat. Původně se měl z hostování v AC Milán vrátit 8. března, pak ovšem za deset miliónů dolarů angažmá natáhl  a do zámořské MLS se měl vrátit až 1. července. Jenže 12. srpna hraje anglická reprezentace přípravu v Nizozemí a Beckham by ji nerad vynechal.

„Vždycky jsem chtěl hrát proti nejlepším zemím a fotbalistům a právě zápas s oranjes z této sorty je. A argument, že jde o přátelské střetnutí neberu, protože když reprezentuji svou zemi, žádné utkání pro mě není přátelské,“ naznačil, že šéf Galaxy Bruce Arena se bude muset smířit s tím, že v zámoří dlouho nepobude.

Reklama

Související témata: