Hlavní obsah

Ibrahimovic dostal od Interu za góly prémii 1,5 miliónu eur

MILÁN

Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic dostal od Interu Milán bonus ve výši 1,5 miliónu eur (asi 40,2 miliónu korun) za to, že k zisku italského titulu přispěl 25 góly a stal se tak nejlepším střelcem ligy. Informaci přinesl italský deník Gazzetta dello Sport.

Článek

Sedmadvacetiletý Ibrahimovic si ročně přijde na 13,5 miliónu eur (asi 362 miliónu korun), součástí smlouvy však je i případný bonus za 20 a více vstřelených branek za sezónu. Tuto metu Ibrahimovic překonal již v březnu, když dal dva góly do sítě Regginy v duelu 29. kola. Ve zbytku sezóny pak svou sbírku ještě rozšířil a prožil tak střelecky nejvydařenější sezónu v Itálii, když překonal svůj loňský výkon v podobě 17 zásahů.

"Když jsem přišel do Itálie, tak každý říkal: to je skvělý hráč, ale nedává moc branek. No a teď jsem nejlepším střelcem. Rád bych slyšel, co budou říkat teď," uvedl kontroverzní Švéd, který sám prohlašuje, že v současnosti má nejlepší formu za celou svou kariéru. "Tak jak hraju teď, jsem nikdy nehrál. Jsem v životní formě. Cítím, že se den ze dne zlepšuji," dodal.

Reklama

Související témata: