Hlavní obsah

Prezidente, kup mi za 70 miliónů Ibrahimovice, žadá kouč Barcelony Guardiola

MILÁN/ PRAHA

Další bombastický přestup na evropské fotbalové burze je na spadnutí. Trenér čerstvého vítěze Ligy mistrů Pep Guaridola už totiž oficiálně požádal prezidenta klubu Joana Laportu, aby z milánského Interu koupil kanonýra Zlatana Ibrahimoviče. Barca je údajně ochotna akceptovat částku 70 miliónů eur a trumfnout tak Real Madrid, který se chystá z AC Milán koupit za 65 miliónů Kaká.

Článek

„Ibra není na prodej, na 99,99 procenta zůstane u nás,“ hlásal ještě před pár dny první muž milánského Interu Massimo Moratti a netajil, že hlavním cílem jeho klubu v nové sezóně nebude mistrovský titul, ale úspěch v Lize mistrů.

O vztahy nejde, o plat tuplem ne

„Možná Zlatana trochu zranil můj emociální projev po vyřazení z Ligy mistrů, ale nemluvil jsem k němu, ale ke každému z hráčů. Oba jsme hodně emocionální a všechno jsme si vyjasnili,“ odmítl prezident „Nerazzurri“  spekulace, že by příčinou odchodu sedmadvacetiletého švédského kanonýra na Pyrenejský poloostrov mohlo být napjaté ovzduší v klubu. „Naopak, s trenérem Mourinhem má skvělé vztahy,“ vyvrátil pro Gazzetta dello Sport podobné domněnky.

„Ani o Ibrův plat, o němž mimochodem  Zlatan nikdy nemluvil, nejde. Jsem ale přesvědčen, že by mu Moratti dal, co budeme požadovat,“ nechal se slyšel Ibrahimovičův agent Mino Raiola, který mimochodem zastupuje i Pavla Nedvěda. Podle italských medií pobírá švédský legionář v Interu v současnosti 13,5 miliónu eur, tedy 362 miliónů korun ročně. K tomu navíc samozřejmě bonusy vyplácené po skončení každého ligového ročníku. Teď mu kupříkladu přišlo na konto 1,5 miliónu eur za góly, které nastřílel v právě skončené Sérii A.

Nabídka do Milána: Eto´o a 30 miliónů

Barca po něm ovšem touží tak silně, že je ochotna akceptovat částku 70 miliónů eur, o níž se v souvislosti s Ibrahimovičem spekuluje. „Já rozhodně žádnou schůzku v nejbližších dnech naplánuji,“ popřel prezident Interu Moratti, že by měl o přestupu Ibrahimoviče jednat.

„Moje žena také neplánuje žádnou dovolenou ve Španělsku,“ převáděl všechny dotazy do žertovné tóniny Raiola. „Pokud má někdo o Ibru zájem, musí přiletět do Milána, protože karty drží v ruce Inter. Ale když třeba Chelsea nabídne tři sta miliónů, můžeme jednat. Do 31. srpna, kdy se trh uzavře, je čas,“ smál se.

Informace o zájmu Barcelony však nevyvrátil. „Trenér Guardiola je moc inteligentní člověk a ví co říká, když tvrdí, že Zlatan je dnes nejlepší hráč světa, který navíc dokáže změnit tvář každého týmu,“ nechal se slyšet Raiola.

Barcelona je údajně ochotna akceptovat sumu 70 miliónů, kterou prezident „Nerazzurri“ Moratti za Ibrahimoviče požaduje a chystá se nabídnout zajímavý obchod. Je ochotna uvolnit do Interu střelce jednoho z gólů ve finále Ligy mistrů Kamerunce Eto´a, který má v klubu podepsán kontrakt do roku 2010, a doplatí třicet miliónů euro. Těmto spekulacím nahrávají i informace, že trenér Guardiola a Eto´o se nemají právě dvakrát v lásce.

Deset dosud nejdražších přestupů fotbalové historie
ZidaneJuventus Turín - Real Madrid73,5
FigoBracelona - Real Madrid60
CrespoParma - Lazio Řím55
BuffonParma - Juventus Turín54
MendietaValencia - Lazio Řím48
ŠevčenkoAC Milán - Chelsea46
FerdinandLeeds United - Manchester United46
VieriLazio Řím - Inter Milán45
RonaldoInter Milán - Real Madrid45
RobinhoReal Madrid - Manchester City43
Kaká by měl přestoupit z AC Milán do Realu Madrid za 65 miliónů, Ibrahimovičovu cenu stanovil Inter na 70 miliónů eur.

Reklama

Související témata: