Hlavní obsah

Brazilec Kaká souhlas nedostal, takže se fanouškům Realu představí až 30. června

RECIFE/ PRAHA

Až do konce června si budou muset fanoušci madridského „bílého baletu“ počkat na novou hvězdnou akvizici. Brazilec Kaká, kterého Real Madrid koupil v noci z pondělí na úterý z AC Milán za astronomickou sumu 68 miliónů eur, se totiž ve španělské metropoli cestou na Světový pohár FIFA nezastaví. „Vedení brazilské reprezentace mně cestu do Madridu nepovolilo, takže přiletím až 29. června,“ svěřil se sedmadvacetiletý Kaká brazilskému listu O´Globo.

Foto: Roberto Candia, ČTK/AP

Brazilský fotbalista Kaká si plácnul s vedením Realu Madrid, kam přestupuje z AC Milán.

Článek

Chystaná sláva spojená s představením hvězdného brazilského reprezentanta Kaká se odkládá na 30. června. Představa, že by se nová akvizice Realu zastavila v Madridu cestou na Světový pohár FIFA, který začíná v Jihoafrické republice už v neděli, se trenérovi a vedení "kanárků" ani trochu nezamlouvala. Alternativní návrh, že by si Kaká jen tak odskočil soukromým letadlem z Johanesburgu do Madridu, jim také po chuti nebyla.

Musí počkat, až skončí Světový pohár

„Musím počkat, až skončí naše účinkování v Poháru konfederace. Existuje možnost, že se brazilská reprezentace bude domů vracet přes Španělsko, takže se v Madridu zastavíme všichni,“ vykládal Kaká brazilským novinářům hned poté, co se informace o jeho přestupu rozletěly do světa.

Real ctí a výzvou zároveň

Pochopitelně že brazilské žurnalisty iritovalo, že jejich hvězdný fotbalista přestupuje do Realu Madrid a nikoli do Barcelony, která je na vrcholu.

„Pro mě je největší ctí a obrovskou výzvou, že budu hrát za Real, protože jsem o dresu tohoto klubu vždy snil. Doufám, že mým příchodem do Madridu začne nové etapa, že přijdou nová vítězství a tituly, že skončí hegemonie Barcelony a Real se stane znovu protagonistou. Ve Španělsku i v Evropě,“ rozpovídal se sedmadvacetiletý Kaká, který si v barvách bílého baletu příjde ročně na devět miliónů eur.

Kdyby šlo o peníze, skončil by v Anglii

Peníze však v jeho novém angažmá nehrály prioritní roli.  Alespoň Kaká to tvrdil. „Kdybych bral v potaz jen ekonomická měřítka, odešel jsem v lednu do Manchester City. Milionáři vlastníctví klub mně nabízeli úžasné podmínky, ale já nechtěl jít do průměrného klubu, takže jsem angažmá odmítl,“ vysvětloval Kaká, za něhož arabští majitelé Manchesteru City nabízeli v zimě 110 miliónů eur.

Kaká zároveň přiznal, že z AC Milán se mu moc odcházet nechtělo. „Jenže ekonomická krize dolehla na všechny velké kluby, AC Milán nevyjímaje. Proto jsme se vzájemně dohodli, že v současné situaci bude můj odchod do Realu nejlepším řešením pro všechny,“ nechal se slyšet. „S Realem mám možnost vyhrát další tituly a stát se zase nejlepším hráčem světa,“ přidával Brazilec vyhlášení v roce 2007 nejlepším fotbalistou světa.

Nejprve kvalifikace, pak Jižní Afrika

V dresu brazilské reprezentace nastoupí Kaká ve středu v Recife k dalšímu kvalifikačnímu duelu o postup na MS 2010, poté se s mužstvem přesune do Jihoafrické republiky, kde v neděli začíná Světový pohár FIFA, jenž už tradičně předchází světovému šampionátu.´

Pětku nechce, vybral si osmnáctku

Brazilským novinářům se už Kaká také svěřil, že by v Realu nejraději oblékl dres s číslem 18. Pětku, kterou nosil Zidane, totiž odmítl, neboť nechce být srovnáván s nejdražším fotbalistou všech dob, zato osmnáctku si vysnil.

"Mám na toto číslo krásné vzpomínky i třeba proto, že jsem ho měl na dresu v utkání výběru světa proti Realu při oslavách královského klubu," vysvětlil Kaká.

Deset nejdražších přestupů fotbalové historie
ZidaneJuventus Turín - Real Madrid73,5
KakáAC Milán - Real Madrid68
FigoBarcelona - Real Madrid60
CrespoParma - Lazio Řím55
BuffonParma - Juventus Turín54
MendietaValencia - Lazio Řím48
ŠevčenkoAC Milán - Chelsea46
FerdinandLeeds United - Manchester United46
VieriLazio Řím - Inter Milán45
RonaldoInter Milán - Real Madrid45

Reklama

Související témata: