Hlavní obsah

Mazuch odchází z Fiorentiny na hostování do Anderlechtu

Italské „fialky“ opustí, a za belgické „fialky“ bude hrát. Dvacetiletý fotbalový obránce Ondřej Mazuch odchází z italské Fiorentiny na roční hostování do belgického Anderlechtu Brusel. Hráčův agent Pavel Zíka z firmy SportInvest by měl během čtvrtka doladit poslední detaily transferu.

Článek

„Fialkový“ přesun člena stříbrné dvacítky z mistrovství světa v Kanadě je nachystán. „Ondřej Mazuch míří z Fiorentiny do Anderlechtu Brusel. Jde o roční hostování s opcí pro Anderlecht na definitivní přestup,“ řekl pro Sport.cz hráčův agent Pavel Zíka.

O tomto transferu se spekulovalo již letos v lednu, tehdy se však oba kluby ještě nedohodly. Během zimního přestupního termínu se o Mazucha zajímala také Sparta, ale neuspěla. „Ondrova nová smlouva je už připravena, během čtvrtka dolaďujeme poslední detaily. Do přípravy Anderlechtu nastoupí po krátké dovolené 22. června,“ avizuje Zíka.

V právě skončené sezóně hrál za Andrelecht trojlístek českých fotbalistů brankář Daniel Zítka, záložník Jan Polák a útočník Stanislav Vlček. O mistrovský titul přišli až v dodatečné baráži. Vlček se však vrací do Slavie a čeká se, zda do většího klubu neodejde také Polák.

Mazuch, dvacetiletý rodák z Hodonína, je považován za jednu z největších nadějí českého fotbalu. Do Itálie přestoupil z 1. FC Brno v červnu roku 2007 za 2,8 miliónu euro (74,2 miliónu korun), jenže to mu místo v sestavě toskánského klubu nezaručilo.

Reklama

Související témata: