Hlavní obsah

Ronaldinho má nahradit krajana Kaká, kapitánem AC Milán bude Ambrosini

MILÁN

Velké změny čekají v nové sezóně fotbalový velkoklub AC Milán. Trenér Carlo Ancelotti odešel do Chelsea a jeho nástupcem se stal Brazilec Leonardo. Kariéru ukončil nezničitelný Paolo Maldini a záložník Kaká přestoupil do Realu Madrid. Tým „rossoneri“, v němž působí i český reprezentant Marek Jankuvloski, tak bude hledat svou novou tvář.

Článek

Jaký bude nový AC Milán po odchodu Ancelottiho? V rukou to bude mít především nový kouč, Brazilec Leonardo. Devětatřicetiletý mistr světa z roku 1994 dosud působil v klubu jako sportovní ředitel.

„S Carlem jsme si byli během jeho trenérského působení velmi blízcí. Stejně tak blízko jsem měl také k Maldinimu a Kaká. Byli jsme jednotní. Je to velká výzva nahradit Ancelottiho. Po měsíci jsem ještě více přesvědčen o správnosti svojí volby. Neztrácel jsem svůj čas a pochopil mnoha věcí,“ prohlásil Leonardo na své první tiskové konferenci v roli trenéra AC.

Nový kouč je přesvědčený, že navzdory odchodům bude jeho tým i nadále schopný konkurovat špičkovým klubům. Hodně bude spoléhat na svého krajana Ronaldinha, který má za sebou mizernou sezónu. Právě bývalý nejlepší hráč světa má totiž podle Leonarda nahradit Kaká.

Ambrosini je symbol, proto dostane kapitánskou pásku

„Je to stále obrovský talent, někdo, kdo umí ukázat, jak se má hrát fotbal i jiným způsobem. Samozřejmě, potřebuje tvrdě trénovat a převzít odpovědnost. Musí se mentálně soustředit a bude důležitým hráčem týmu,“ věří kouč, že se Ronaldinhovi vrátí bývalá forma.

Leonardo už má také jasno, kdo po Maldinim převezme kapitánskou pásku. Bude to záložník Massimo Ambrosini. Zkušený hráč se chystá podepsat s AC novou smlouvu a jeho rozhodnutí zůstat Brazilce velmi potěšilo. „Jsem rád, protože Max je někdo s klubovou DNA jako byli Albertini, Maldini, Costacurta či Baresi. Symbolizuje Milán. Mým prvním krokem proto bude, že z něj udělám kapitána týmu,“ uvedl Leonardo, podle kterého může mít Milán úspěšnou sezónu.

První prověrka čeká „rossoneri“ ve Spojených státech, kde od 19. do 26. července narazí na Club Amerika, Chelsea a rivalský Inter Milán.

Reklama

Související témata: