Hlavní obsah

AC Milán získal zdarma amerického obránce Onyewua

Americký stoper Oguchi Onyewu se stal překvapivou posilou fotbalistů AC Milán. Do Itálie přišel zdarma z kádru belgického mistra Standardu Lutych. Milán to v úterý uvedl na klubovém webu s tím, že s robustním obráncem podepsal smlouvu na tři roky.

Článek

Sedmadvacetiletý stoper je druhou posilou Milána do obrany po Brazilci Thiagu Silvovi. Chystaný přestup dalšího beka Alyho Cissokha z Porta ztroskotal na zdravotní prohlídce.

Ve středu obrany by měl Onyewu zaplnit mezeru po Paolu Maldinim, který ukončil kariéru, a po zraněných Alessandru Nestovi a Kachovi Kaladzem.

Onyewu hraje v Evropě od roku 2002, kdy přišel do francouzských Met. V Lutychu působil od roku 2004 a odehrál zde 179 zápasů. V roce 2007 si odskočil na hostování do Newcastlu, kde nastoupil k 11 duelům Premier League. Na kontě má i 47 startů za americký národní tým včetně účasti na nedávném Poháru FIFA, kde pomohl USA k senzačnímu postupu do finále.

Jeho příchod na San Siro usnadnil i fakt, že je držitelem belgického pasu. Díky tomu nezabere Milánu místo v dvoučlenné kvótě na nákup hráčů mimo EU.

Reklama

Související témata: