Hlavní obsah

Itálie šokuje, Inter Milán vyjednává o Nedvědovi

PRAHA

Něco se chystá... Dost možná, že Pavel Nedvěd ještě v klubovém fotbalu neřekl poslední slovo. Ač na konci sezóny pověsil v Juventusu Turín kopačky na hřebík, horečně se v těchto dnech na Apeninském poloostrově diskutuje o možnosti, že legendární český fotbalista bude v příští sezóně oblékat dres posledních šampiónů Interu Milán.

Foto: ČTK/AP

Pavel Nedvěd zdraví fanoušky Juventusu Turín

Článek

Aktivně se ve vyjednávání prosazuje údajně i kouč milánského celku Jose Mourinho. V sídle velkoklubu z Milána se podle serveru sportmediaset.it v posledních dnech uskutečnila schůzka několika významných činitelů v milánském klubu. Na ní neměl chybět prezident Interu Milán Massimo Moratti, trenér José Mourinho, sportovní ředitelé klubu Gabriele Oriali a Marco Branca, a v neposlední řadě také Nedvědův agent Mino Raiola.

Oficiálně se měla projednávat smlouva Brazilce Maxwella, hlavním tématem ovšem byla nabídka jednoročního kontraktu pro vicemistra Evropy z Anglie 1996 Nedvěda. Když se italská média snažila od prezidenta klubu Morattiho zjistit víc, šéf Interu spekulaci nijak nevyvrátil. „Mají to na starost lidé, kteří nesou přímou zodpovědnost.“

Když ne Deco, tak Nedvěd

V nedávné době vedení Internazionale oficiálně potvrdilo, že se na jeho listině vyhlédnutých posil objevil i portugalský středopolař Deco. Jelikož ovšem Italové nechtějí přistoupit na finanční požadavky londýnské Chelsea, zdá se příchod Nedvěda na stadión Giuseppeho Meazzy o to víc pravděpodobnější.

Hlavní slovo bude mít samozřejmě rodák ze Skalné u Chebu. Musí zvážit, jestli by si tímto krokem nepoštval proti sobě hlavně fanoušky Staré dámy, kteří si Grande Paola tolik zamilovali.

Za poslední dny se ovšem nejedná o jedinou spekulaci, v níž Nedvěd figuruje, ačkoliv již oficiálně ukončil svou aktivní fotbalovou kariéru. Dohady ohledně možného budoucího působení českého záložníka se točily také kolem Parmy a Lazia Řím. V Juventusu se naopak nechali slyšet, že by si Nedvěda dokázali představit v realizačním týmu.

Reklama

Související témata: