Hlavní obsah

Nedvěd prý o Interu uvažuje, ale nechce naštvat fanoušky "Juve"

MILÁN

Fotbalista Pavel Nedvěd zvažuje podle italského tisku angažmá v Interu Milán, který má o bývalého kapitána české reprezentace velký zájem. Deník Tuttosport dokonce v pátek napsal, že český záložník už o případné spolupráci mluvil se šéfem italského mistra Massimem Morattim a trenérem Josém Mourinhem.

Foto: archiv

Pavel Nedvěd

Článek

Nedvěd podle listu s přestupem do Milána váhá, protože si není jistý, zda by tím nepopudil fanoušky Juventusu, s kterým se letos po osmi letech rozloučil. Držitel Zlaté míče z roku 2003 navíc stále neoznámil, jestli bude ve fotbalové kariéře pokračovat.

"Inter mě chce a dělají všechno pro to, aby mě přesvědčili. Láká mě to. Nejde ani tak o vedení Juventusu, ale o hlavně o fanoušky, pro které bych byl zrádce," uvedl podle Tuttosportu Nedvěd, který na konci prázdnin oslaví 37. narozeniny.

Jeho agent Mino Raiola však rozhání obavy z toho, že by mohl být český hráč v očích fanoušků Juventusu považován za zrádce. V minulosti prý dostatečně prokázal svou oddanost "Staré dámě", kterou neopustil na rozdíl od jiných hvězd ani po nuceném sestupu do druhé ligy kvůli korupci. "Minimálně třikrát už Pavel odmítl nabídku Interu, protože byl loajální ke klubu. Připravil se tím o dost peněz," prohlásil Raiola, jenž se snaží přesvědčit Nedvěda, že by měl v kariéře pokračovat.

O Nedvěda má prý zájem také Lazio, kde zahájil svou kariéru v italské lize. S Interem, který letos získal počtvrté za sebou ligový titul, by však měl velkou šanci přiblížit se triumfu v Lize mistrů, která je velkým snem rodáka ze Skalné u Chebu.

Reklama

Související témata: