Hlavní obsah

Nedvěd: Nemohl bych Juventus zradit

TURÍN

V Itálii je moje fotbalová kariéra definitivně ukončena, v takovém smyslu se vyjádřil Pavel Nedvěd v reakci na údajnou nabídku od Interu Milán. Šestatřicetiletý český záložník se po uplynulé sezóně v dresu Juventusu Turín rozloučil s aktivní kariérou, přesto si nechává otevřená vrátka na možný návrat. Pokud by se tak ale opravdu stalo, určitě to nebude na Apeninském poloostrově.

Článek

"Nemohl bych obléci jiný dres, než ten, za který jsem během posledních let tolik bojoval," vysvětlil Nedvěd v rozhovoru pro italský deník La Gazzetta dello Sport, proč pro něj nabídka Interu nic neznamená. “Rozhodl jsem se skončit, alespoň v Itálii,” dal jasně na srozuměnou.

Milánský Inter se v minulých dnech snažil zlákat Nedvěda k návratu. Česká hvězda dostala nabídku i od prezidenta Juventusu Giovanni Cobolliho, aby se stala součástí realizačního týmu turínského klubu. Nedvěd si ale myslí, že ani na to ještě neuzrál správný čas. “Prozatím to musím také odmítnout. Ale děkuji fanouškům a klubům, kteří projevili o mé služby zájem, že mi tolik důvěřují," prohlásil Nedvěd.

Jeho slova nepotěšila šéfa Interu Massima Morattiho. "Doufám, že se rozhodl správně," citovala Morattiho agentura Reuters. "Myslím, že by to byl pořád užitečný hráč, protože je to osobnost a profesionál. Klidně by mohl hrát na vrcholné úrovni další rok," prohlásil prezident Interu, který o Nedvěda usiloval už v minulosti.

Podle italských médií však "Grande Paolo" dlouho bez fotbalu nevydrží. Spekulují například o tom, že by se mohl po vzoru Davida Beckhama objevit ve Spojených státech.

Reklama

Související témata: