Hlavní obsah

Chelsea nabízí za Ibrahimovice téměř dvě miliardy a dva hráče

LONDÝN

Chelsea se údajně pokusí získat nejlepšího střelce italské fotbalové ligy Zlatana Ibrahimovice z Interu Milán. Za švédského reprezentanta nabízí podle listu News of the World 70 miliónů eur (1,8 miliardy korun) a navíc záložníka Deka s obráncem Ricardem Carvalhem, o kterého hodně stojí trenér italského mistra José Mourinho.

Článek

"O zájmu Chelsea vím a samozřejmě mi to hodně lichotí. Je to jeden z největších klubů v Evropě a Premier League je jedna z nejlepších ligových soutěží na světě," citoval britský nedělník šestadvacetiletého kanonýra, který v uplynulém ročníku pomohl Interu ke čtvrtému titulu za sebou 25 góly.

Pokud by Ibrahimovic za těchto podmínek na Stamford Bridge přišel, stal by se suverénně nejdražší posilou v historii klubu. Za Andreje Ševčenka zaplatila Chelsea před třemi roky 34 milionů eur. Nejdražší fotbalista světa Portugalec Cristiano Ronaldo, jenž nedávno přestoupil z Manchesteru United do Realu Madrid, stál 94 milionů eur.

Ibrahimovic je podle některých zdrojů nejlépe placeným hráčem světa s ročním příjmem 12 milionů eur, který by mu londýnský klub minimálně dorovnal. "Peníze nejsou hlavní. Rozhodnu se podle toho, co mi bude sedět. Kladu si otázky, jestli jsem dost dobrý pro Premier League a jestli bych tam také vyčníval," uvedl vytáhlý Švéd.

Britský list přišel se spekulací o zájmu Chelsea den poté, co šéf Interu Massimo Moratti prohlásil, že Ibrahimovic zahájil s týmem přípravu na novou sezonu a už není na prodej. Londýnský klub má však ještě dost času na to, aby ho přesvědčil.

Reklama

Související témata: