Hlavní obsah

Jankulovski po odchodu hvězd z AC Milán nebrečí, vzývá novou éru

Jeden důležitý cyklus fotbalového giganta AC Milán skončil a druhý akorát začíná. Tak vnímá opora českého národního týmu Marek Jankulovski letní přestavbu milánského velkoklubu. Ten se v létě musel vedle odchodu brazilské hvězdy Kaká a kouče Carla Ancelottiho rozloučit i s ikonou týmu Maldinim, jenž ukončil bohatou fotbalovou kariéru.

Článek

„Toto léto jsme se skutečné hodně proměnili. Přišel nový kouč a noví hráči. Někteří důležití potom odešli nebo skončili,“ shrnul stručně pro italskou televizi Sky Sport 24 dvaatřicetiletý český reprezentant letní přestupní období na San Siro, po němž dle zkušeného levého beka začíná pro Rossoneri další etapa.

Do Realu Madrid přestoupila brazilská hvězda Kaká. Fanoušci se už na konci loňské sezóny museli rozloučit s dlouholetým kapitánem Paolem Maldinim, jenž za svou bohatou kariéru v milánském velkoklubu udělal konečnou tečku, a do londýnské Chelsea zamířil také uznávaný kouč Carlo Ancelotti.

Nová éra na San Siro 

„Nová éra startuje a doufejme, že začne dobře,“ přeje si Jankulovski. „V týmu cítím obrovské nadšení a všichni pro dobrý start sezóny uděláme maximum,“ pokračoval ostravský odchovanec, jenž přiznává, že to v kabině milánského velkoklubu teď přece jen vypadá jinak než dřív. „Je opravdu zvláštní, že už nepotkávám Kaká, kapitána a trenéra Ancelottiho. Všichni tu působili tak dlouho,“ dodal Jankulovski.

Změny ve třetím celku uplynulé sezóny italské ligy levý obránce ale přes srdce jistě přenese. „Fotbal jde dál. Jeden důležitý cyklus se završil, další akorát začne,“ nedělá si z toho velkou hlavu hráč s makedonskými předky.

„Kaká byl výjimečný fotbalista a vůbec jeden z nejlepších na světě. V kádru máme ale další kvalitní hráče, kteří se chtějí ukázat, a další, kteří chtějí využít svou šanci. Nakonec nás bude na trávníku stále jedenáct,“ připomíná Jankulovski důležitý fakt, že jeden hráč fotbalový tým netvoří.

Pirlo do Chelsea?

Italská média v těchto dnech věnují pozornost také dalšímu možnému odchodu důležitého hráče Rosonerri. Andrea Pirlo je totiž údajně na cestě k opětovné spolupráci s trenérem Ancelottim a mohl by posílit londýnskou Chelsea. „Doufám, že zůstane, protože jinak by bylo těžké najít za něho náhradu,“ tuší Jankulovski.

„Ve své roli na hřišti je jedinečný. Není třeba ho přesvědčovat. V Milánu to miluje a já jsem si jistý, že zůstane,“ řekl na závěr čtyřiasedmdesátinásobný český reprezentant, jenž od roku 2000 působí na Apeninském poloostrově. Tam od té doby oblékal dres Neapole, Udine a od roku 2005 i milánského AC.

Reklama

Související témata: