Hlavní obsah

Eto'o se dohodl s Interem, výměna za Ibrahimovice je na spadnutí

MILÁN

Výměna fotbalového útočníka Samuela Eto'a z Barcelony do Interu Milán za švédského střelce Zlatana Ibrahimovice je už téměř hotová. Ve čtvrtek se Eto'o dohodl na podmínkách smlouvy v Interu, a tak výměnu již jen brzdí jednání Eto'a s Barcelonou o odstupném. Kamerunský kanonýr požaduje za svou oddanost klubu šest miliónů eur (asi 153,6 miliónů korun). Definitivní uzavření výměny se odhaduje na příští týden.

Článek

Barcelona jedná s Interem již od minulého týdne. Oba kluby jsou na podmínkách dohodnuty, stejně jako oba hráči. To dnes potvrdil i Eto'ův agent Josep Mesalles. "S Interem jsme se dnes dohodli, nyní Samuel odjede zpět do Barcelony, kde si vyřídí potřebné záležitosti. Jediným problémem, který výměnu brzdí, je bonus za věrnost, který by měla Barcelona Samuelovi vyplatit. Vše by mělo být vyřízeno do týdne," uvedl Mesalles.

Podle informací španělského tisku by za Ibrahimovice měla Barcelona do Interu poslat kromě Eto'a i běloruského záložníka Alexandra Hleba a částku, která se blíží 40 miliónům eur (asi 1,024 miliardy korun).

O Ibrahimovice, který byl v uplynulé sezóně s 25 góly nejlepším střelcem italské ligy, se výrazně zajímala anglická Chelsea, jež ale nesouhlasila s požadavkem Interu, který chtěl za svou hvězdu 70 miliónů eur (asi 1,82 miliardy korun).

Jednání o výměně začalo před čtrnácti dny. Vedení Barcelony tehdy oznámilo, že se svým nejlepším střelcem Eto'em, který ve 145 ligových zápasech od roku 2004 nastřílel 108 branek, již nepočítá a dala mu dovolenou na hledání nového angažmá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články