Hlavní obsah

AC Milán ještě dnes získá z Realu Madrid kanonýra Huntelaara

MILÁN

Nizozemský fotbalista Klaas Jan Huntelaar se má ještě ve čtvrtek stát posilou AC Milán. Přední italský celek se na přestupu produktivního útočníka dohodl s Realem Madrid. K uzavření přestupu zbývá jen zdravotní prohlídka a podpis smlouvy. Potvrdil to viceprezident AC Milán Adriano Galliani.

Článek

"Máme dohodu s Realem. Chybí jen zdravotní prohlídka a podpis smlouvy s hráčem," uvedl Galliani. "Ještě dnes by mělo být vše uzavřeno," dodal.

Pětadvacetiletý útočník Huntelaar přišel do Realu v lednu z Ajaxu Amsterodam za 20 milionů eur jako druhá nejdražší posila v zimním přestupním období. Nedokázal se však natrvalo prosadit do sestavy Realu a především po razantním letním posilování, během nějž Real utratil 254 milionů eur, se rozhodl klub opustit.

Zájem o jeho služby měly především Stuttgart a Arsenal. Nakonec se však Nizozemec stane spoluhráčem českého reprezentanta Marka Jankulovského v AC Milán, který má v útoku dlouhodobě problémy a potřeboval k technickým hráčům typického zakončovatele. Podle španělského deníku Marca za něj Milán zaplatí 15 až 18 milionů eur (390 až 467 milionů korun).

Nizozemský fotbalista je tak dalším hráčem, který uvolnil místo nově příchozím hvězdám v čele s Cristianem Ronaldem. Dosud kádr Realu opustili Javier Saviola, Javi Garcia, Daniel Parejo a Gabriel Heinze. Spekuluje se, že by je mohli následovat další Nizozemci Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben a Wesley Sneijder. Na odchodu je údajně i defenzivní záložník Mahamadou Diarra z Mali.

Huntelaar za Real odehrál po svém příchodu celkem 20 zápasů, v kterých vstřelil osm branek. Jen zčásti tak naplnil pověst kanonýra, kterou si přinesl z Ajaxu. Zde v 92 zápasech skóroval šestasedmdesátkrát, dalších 33 branek nastřílel během 46 duelů za Heerenveen. Na kontě má i 13 zásahů za nizozemskou reprezentaci, za kterou nastoupil v 23 utkáních.

Reklama