Hlavní obsah

Lazio Řím porazilo Inter Milán 2:1 a získalo italský Superpohár

PEKING

Fotbalisté Lazia Řím získali italský Superpohár po vítězství 2:1 nad Interem Milán. Zápas, který na pekingském Olympijském stadiónu sledovalo 65 tisíc diváků, rozhodly dvě branky držitele Italského poháru během tří minut druhého poločasu.

Článek

Úvodní trefu v Ptačím hnízdě, kde se o Superpohár hrálo přesně rok po zahajovacím ceremoniálu olympijských her, zaznamenal v 63. minutě brazilský středopolař Matuzalem, který zblízka nadvakrát prostřelil Julia Cesara v brance Interu. Už o tři minuty později ho napodobil spoluhráč z útoku Tommaso Rocchi, který vyběhnuvšího brazilského gólmana překonal povedeným lobem.

Inter se vzpamatoval v 77. minutě, když se po velkém tlaku prosadil útočník Samuel Eto'o, jenž přišel do týmu úřadujícího italského mistra v létě z Barcelony výměnou za Zlatana Ibrahimovice. První Kameruncovu branku v modročerném dresu v podobě přesné střely z pokutového území připravil po chybě obrany střídající útočník Balotelli. Další gól už v zápase nepadl a Lazio potřetí v historii získalo tradiční předsezonní trofej.

Italský fotbalový Superpohár v Pekingu:
Inter Milán - Lazio Řím 1:2 (0:0)
Branky: 77. Eto'o - 63. Matuzalem, 66. Rocchi. Diváci: 65 000.

Reklama

Související témata: