Hlavní obsah

Grygera: V Juventusu nám ještě nedošlo, že je Nedvěd pryč

Dlouhých osm sezón byl český fotbalista Pavel Nedvěd nepostradatelným členem jednoho z nejslavnějších klubů planety Juventusu Turín. Tam se ovšem na konci minulé sezóny rozhodl skončit a podle slov Zdeňka Grygery to ještě mnohým hráčům pořád nedošlo. „Občas se ještě navzájem zeptáme, kde je Pavel, kdy přijde. On je opravdu výjimečnou osobností,“ přiznal Grygera.

Článek

Jak vypadá vaše působení Juventusu? Hodně se spekulovalo o přestup do Fiorentiny, nebo do řeckého Panathinaikosu...

Co se týče Fiorentiny, tak o jejím zájmu jsem se dozvěděl jen z tisku. Navíc jsem byl na dovolené a nikdo mě ani nekontaktoval. V Panathinaikosu se na mě skutečně ptali. Z dob působení v Ajaxu znám jednoho člověka z Aténského klubu. Jemu jsem ale řekl, že to pro mě v tuto chvíli není aktuální téma.

Aktuální a zároveň ještě čerstvý je odchod Pavla Nedvěda z klubu Staré dámy. Jak to nyní vypadá v kabině bez dlouholeté ikony týmu?

Upřímně, asi nám jeho odchod ještě úplně nedošel. Občas se ještě navzájem zeptáme, kde je Pavel, kdy přijde. On je opravdu výjimečnou osobností a na atmosféře v týmu se jeho odchod také samozřejmě projevil. Podvědomě si v hlavách říkáme, že Pavel ještě přijde.

Jak absenci Grande Paola vnímáte vy osobně?

Hlavně na začátku mi Pavel v Juventusu ohromně pomohl. Vždy jsme spolu byli na soustředění společně. Ve fotbale už si holt musíte zvykat, že hráči odcházejí a přicházejí.

Nedvědův odchod byl ale stále zahalen nejasnostmi a spekulacemi, jestli se přeci jen k pokračování aktivní kariéry ještě nerozhodne.

Do poslední chvíle jsem si jeho konec nedokázal představit. Když přišel s tím, že opravdu v Juventusu už pokračovat nebude, nikdo tomu nechtěl uvěřit.

Nedvěd ovšem vzápětí dodal, že si prodloužení kariéry ještě nechá projít hlavou, a v tom případě by byl blízký i jeho návrat do reprezentace, kde s ním kouč Ivan Hašek trochu počítá...

Vím, že má nabídku z Ameriky. Kdyby ještě někde pokračoval a na nabídku trenéra Haška by kývnul, jeho přínos v reprezentaci by byl obrovský.

Nejbližší kvalifikační zápas o postup na mistrovství světa na Slovensku je klíčový. Jste stejného názoru?

Na Slovensku se bude jednat opravdu o klíčový zápas. Máme nový realizační tým, jehož členy ale hodně z nás hráčů zná z dřívějška. Já znám například Ivana Haška ještě z mého působení ve Spartě. Věřím, že i bývalý hlavní kouč Karel Brückner využije v roli konzultanta své znalosti o soupeřích a závěr kvalifikace zvládneme.

Reklama

Související témata: