Hlavní obsah

Grygera je jednou nohou z Juventusu ve Fenerbahce

Český fotbalový reprezentant Zdeněk Grygera je údajně blízko k přestupu do tureckého Fenerbahce. Jednání mezi jeho stávajícím klubem Juventusem Turín a istanbulským celkem postoupilo a vedení Staré dámy nyní čeká na předloženou nabídku. Ta by se měla pohybovat okolo pěti miliónů eur.

Článek

Věc kolem odchodu Grygery z Juventusu je ovšem komplikovanější, než by se mohlo zdát. Vedení turínského klubu má velký zájem o Cristiana Zaccarda z bundesligového Wolfsburgu. Ten ovšem na Apeninský poloostrov nezavítá, pokud Grygera bude mít i nadále místo v šatně Juventusu.

Podle serveru tuttomeracatoweb.com ovšem ani odchod českého reprezentanta do Turecka není ještě hotovou věcí. Bianconeri jsou ochotni Grygeru pustit za částku okolo pěti miliónů eur (zhruba 129 miliónů korun), žádná oficiální nabídka ovšem na českého zadáka do Turína zatím nepřišla.

Fenerbahce musí prodávat

A není se čemu divit. Také ve Fenerbahce řeší pohyb hráčů v kádru. Aby tým ze země půlměsíce mohl na přestupovém trhu lépe operovat, potřebuje se zbavit brazilského stopera, jímž je Edu Dracena.

Zapeklitá situace s financemi v istanbulském velkoklubu vyvstala poté, co se o víkendu rozhodl s vedením týmu podepsat nový kontrakt Diego Lugano. A aby tak mohl do země rozprostírající se na dvou kontinentech zavítat i Grygera, musí Fenerbahce nejprve opustit Dracena.

Vedení Juventusu chce samozřejmě tuto situaci vyřešit co nejdříve, neboť již nezbývá moc času před vypršením letního přestupního období. V souvislosti s Grygerovým odchodem od Bianconeri se v poslední době spekulovalo také o Fiorentině a Panathinaikosu.

Reklama

Související témata: