Hlavní obsah

AC Milán zdolal v generálce na italskou ligou Juventus na penalty

Nevydařenou letní přípravu zakončili fotbalisté AC Milán úspěšně, když v tradičním utkání o Trofej Luigiho Berlusconiho porazili Juventus 5:4 na penalty. V normální hrací době skončil pondělní zápas na San Siru remízou 1:1 poté, co Brazilec Pato v 69. minutě odpověděl na úvodní gól svého krajana Diega, letní posily turínského celku, v němž má nahradit Pavla Nedvěda. Při penaltách zaváhal hned první exekutor Yago.

Článek

Čeští aktéři zápasu do rozhodujícího rozstřelu nezasáhli. Marek Jankulovski odehrál v milánské obraně 70 minut. Jeho reprezentační kolega Zdeněk Grygera, jenž by podle spekulací italských médií mohl odejít z Juventusu do Fenerbahce Istanbul, strávil na hřišti 61 minut.

Milán vyhrál zápas, který se hraje jako vzpomínka na otce majitele AC Silvia Berlusconiho, pojedenácté z dosavadních 19 ročníků.

Svěřenci nového kouče Leonada zvítězili v přípravě teprve podruhé z jedenácti zápasů, přesto vedení klubu nechystá už žádné posilování. "Trh je zavřený. Touhu po vítězství musíme najít v těch skvělých hráčích, které máme," řekl italský premiér Berlusconi novinářům. AC vstoupí do italské ligy v sobotu utkáním proti Sieně.

Reklama

Související témata: