Hlavní obsah

Interu se nepovedl vstup do sezóny, doma jen remizoval s nováčkem

MILÁN

Italský fotbalový mistr Inter Milán nezahájil novou sezónu dobře. Na domácím hřišti v neděli jen remizoval s nováčkem z Bari 1:1. Naproti tomu Juventus Turín porazil Chievo 1:0, AC Milán už v sobotu zdolal Siennu díky dvěma gólům Brazilce Pata.

Článek

Inter navíc nedokázal dát gól ze hry a prosadil se jen v 56. minutě, kdy kanonýr Samuel Eto'o potrestal z pokutového kopu faul na kolegu z útoku Diega Milita. Kamerunský útočník se tak zapsal mezi střelce hned v prvním ligovém utkání po příchodu z Barcelony. Eto'o, jenž přišel do Interu v létě výměnou za Zlatana Ibrahimoviče, mohl za několik okamžiků vedení pojistit, ale z vyložené šance minul.

Bari, které se vrátilo mezi elitu poprvé od roku 2001, vyrovnalo v 74. minutě. Běloruský forvard Kutuzov se dostal po akci spoluhráče před branku, kde měl dost času přesně zakončit. Obrana Interu v čele s brazilskou posilou z Bayernu Lúciem zaspala a způsobila milánskému velkoklubu první ztrátu v cestě za pátým titulem za sebou.

Juventus zahájil sezónu domácí výhrou. Jedinou branku Chievu vstřelil v 11. minutě útočník Iaquinta, který si naskočil na volný přímý kop záložníka Diega a hlavou suverénně zavěsil.

Právě asistující Brazilec, který přišel před sezónou jako velká hvězda z Werderu Brémy, by měl v dresu "Staré dámy" nahradit Pavla Nedvěda. Český fotbalista loni skončil v Juventusu po osmi sezónách a ještě není jisté, jestli bude v profesionální kariéře pokračovat jinde. Nedvědův bývalý spoluhráč Zdeněk Grygera odehrál na kraji obrany Juventusu celý zápas.

Pět gólů během jednoho poločasu viděli diváci na stadiónu v Janově, kde místní FC porazil AS Řím 3:2. První branku vstřelil ve 49. minutě domácí obránce Criscito. Hosté však během devíti minut otočili skóre po trefách brazilského záložníka Taddeie a kapitána Tottiho. Poslední slovo však patřilo pátému celku z minulé sezóny. Nejdřív vyrovnala letní posila ze španělské Zaragozy Zapater, vítěznou branku vstřelil osm minut před koncem další obránce Biava.

Vítězně začal naopak druhý římský tým Lazio, který díky brance útočníka Rocchiho zdolal Atalantu.

Itálie - 1. kolo
Inter Milán - Bari 1:1 (56. Eto'o z pen. - 74. Kutuzov), Catania - Sampdoria Janov 1:2 (38. Morimoto - 9. Pazzini, 90. Gastaldello), FC Janov - AS Řím 3:2 (49. Criscito, 69. Zapater, 82. Biava - 54. Taddei , 64. Totti), Juventus Turín - Chievo 1:0 (11. Iaquinta), Lazio Řím - Bergamo 1:0 (22. Rocchi), Livorno - Cagliari 0:0, Palermo - Neapol 2:1 (44. Cavani, 75. Miccoli z pen. - 73. Hamšík), Udine - Parma 2:2 (45. z pen. a 89. Di Natale z pen. - 42. Paloschi, 49. Lucarelli).

Reklama

Související témata: