Hlavní obsah

Inter v milánském derby deklasoval Jankulovského AC 4:0

MILÁN

Fotbalisté Interu Milán ukázali, že i v této sezóně hodlají vládnout italské lize, a ve druhém kole v sobotu deklasovali v městském derby rivala AC Milán 4:0. O výhře rozhodli obhájci titulu již během první půle, ve které skórovali třikrát. Soupeř navíc hrál od 40. minuty bez vyloučeného Gattusa.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Alexandre Pato z Ac Milán (vlevo) v souboji o míč s Dejanem Stankovičem z Interu

Článek

Inter, který útočí na pátý titul v řadě, chtěl napravit nevydařený start do sezony v podobě remízy s nováčkem z Bari. Proti městskému rivalovi předvedl mnohem lepší výkon. Na gól čekal půl hodiny, než se prosadila posila z Janova Motta. Záhy pak zvýšil z penalty argentinský útočník Milito, další nový hráč v sestavě, který přišel z kádru soupeře pražské Slavie v Evropské lize. Povedenou čtvrthodinu korunoval třetím gólem Maicon.

Po změně stran si již Inter v početní převaze především hlídal náskok. V 67. minutě však dali domácí prostor Stankovičovi, který uzavřel střelecký účet. Český reprezentant Marek Jankulovski odehrál v poraženém týmu celé utkání. Za Inter již nastoupila čerstvá posila z Realu Madrid Wesley Sneijder.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:
Bari - Boloňa 0:0, AC Milán - Inter Milán 0:4 (29. Motta, 36. Milito z pen., 45. Maicon, 67. Stankovič).

Reklama

Související témata: