Hlavní obsah

U fotbalistů AS Řím střídá Spallettiho Ranieri

ŘÍM

Trenér fotbalistů AS Řím Luciano Spalletti po nevydařeném vstupu do sezony rezignoval. Ambiciózní klub prohrál oba úvodní zápasy v italské lize a patří mu poslední místo v tabulce. Spallettiho nahradil bývalý kouč Juventusu a Chelsea Claudio Ranieri, jenž podle svého agenta podepíše s klubem ve středu dvouletou smlouvu.

Článek

Právě s Juventusem fotbalisté AS v neděli prohráli 1:3, předtím podlehli na úvod soutěže 2:3 Janovu. Ani hladký postup do Evropské ligy přes Košice trenéra nezachránil.

Padesátiletý Spalletti působil v Římě od roku 2005 a měl ještě na dva roky lukrativní kontrakt s ročním příjmem 3,6 milionu eur (92 milionů korun) na sezonu.

List Gazzetta dello Sport před jeho dnešní schůzkou s prezidentkou klubu Rosellou Sensiovou napsal, že vedení AS si kvůli finančním potížím nemůže dovolit trenéra propustit a pokusí se s ním domluvit na ukončení smlouvy.

Spalletti během svého angažmá vyhrál s týmem dvakrát Italský pohár a jednou národní Superpohár. Třikrát s římským celkem obsadil druhé místo v lize, v minulém ročníku však Totti a spol. skončili až šestí a nepostoupili do Ligy mistrů.

Sedmapadesátiletý římský rodák Ranieri se tak vrací do klubu, v němž v první polovině 70. let odehrál šest zápasů. Z Juventusu byl propuštěn dvě kola před koncem minulého ročníku, když turínskému celku hrozilo, že nepostoupí do Ligy mistrů. V Chelsea Ranieri trénoval čtyři sezony do roku 2004, než klub převzal José Mourinho a získal s ním dva tituly.

Reklama

Související témata: