Hlavní obsah

Pro Ujfalušiho je Florencie domovem víc než Praha

PRAHA

Mnozí čeští fotbaloví fanoušci ještě pořádně nestrávili způsob, jakým se bývalý obránce národního týmu Tomáš Ujfaluši vzdal reprezentace, a nynější stoper Atletika Madrid má pro ně další zajímavou zprávu. „Florencie je pro mě domovem víc než Praha,“ řekl Ujfaluši, jenž v toskánském městě odehrál v dresu Fiorentiny čtyři sezóny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Ujfaluši

Článek

O Praze se často říká, že je jedním z nejpůvabnějších měst světa. Pro bývalé českého fotbalového reprezentanta Tomáše Ujfalušiho rozhodně pomyslnou první příčku nezaujímá. Rodák z Rýmařova a nynější stoper madridského Atlétika se pro Radio Toscana vyznal ze svých sympatií k Florencii, kde od roku 2004 odehrál čtyři sezóny za Fiorentinu.

„Florencie zůstala v mém srdci. Je pro mě domovem víc než Praha. Ve Florencii znám nejvíc lidí ze všech měst. Například v Madridu zatím ještě neznám nikoho,“ prozradil jednatřicetiletý zadák, jenž se z vlastní iniciativy rozhodl vzdát reprezentace v dubnu 2008 poté, co byl kritizován za účast na večírku po prohraném kvalifikačním zápase se Slovenskem.

Fiorentině fandí

Ujfaluši se také vyjádřil na adresu soupeřů Fiorentiny v základní skupině Ligy mistrů. Ve skupině E čeká Fialky anglický Liverpool, francouzský Lyon a nováček soutěže maďarský Debrecín. Dvaasedmdesátinásobný bývalý český reprezentant ovšem věří, že mají jeho dřívější spoluhráči šanci postoupit. „Fiorentina se může dostat mezi posledních šestnáct týmů soutěže,“ myslí si.

„Je to těžká skupina, ale Fialky postoupit můžou. V minulé sezóně se nám s Atletikem  podařilo s Liverpoolem odehrát dva nerozhodné zápasy. Lyon navíc přišel o Karima Benzemu, ale Lisandro Lopez je také velice dobrý,“ okomentoval kádr francouzského protivníka Fiorentiny Ujfaluši, jenž za italský klub odehrál 123 zápasů a vstřelil v nich dva góly.

Reklama

Související témata: