Hlavní obsah

Inter se protrápil k výhře 2:0 nad nováčkem z Parmy

MILÁN

Fotbalisté Interu Milán se ve 3. kole italské ligy znovu trápili s nováčkem. Po remíze 1:1 s Bari z 1. kola jen s námahou porazili Parmu 2:0. O góly se zasloužili útočníci Samuel Eto'o v 71. minutě a Diego Milito, který se prosadil dvě minuty před koncem. Obhájce titulu si tak po jasné výhře 4:0 nad AC Milán připsal druhou výhru v sezoně a v tabulce je třetí se sedmi body.

Článek

Výměna trenéra zřejmě prospěla římskému AS, které poprvé v sezoně bodovalo, když otočilo zápas na hřišti Sieny. Vítěznou branku na 2:1 dal v poslední minutě z přímého kopu Riise. Zařídil tím úspěšnou premiéru novému trenérovi Claudiu Ranierimu, který nahradil Luciana Spallettiho.

Tři góly během pouhých 24 minut nasázel kanonýr Antonio Di Natale do sítě Catanie a zajistil Udine výhru 4:2. Hosté přitom ještě v 55. minutě vedli 2:1, jenže pak začal úřadovat Di Natale a zápas sám otočil. Střelecký účet v této sezoně navýšil na šest gólů, což v průměru dělá dvě branky na zápas.

Vedle Juventusu Turín zůstává stoprocentní i Sampdoria Janov, která vyhrála na hřišti Atalanty Bergamo 1:0, přestože hrála od 52. minuty bez vyloučeného Tissoneho. O 11 minut později se však prosadil Mannini a zajistil hostům třetí výhru ze tří zápasů.

Floccari proměnil penaltu

Plný bodový zisk má i FC Janov. Čtvrteční soupeř pražské Slavie ve skupině Evropské ligy sice již ve 28. minutě přišel o vyloučeného Criscita a prohrával po brance slovenského reprezentanta Hamšíka, přesto zápas s Neapolí otočil a vyhrál 4:1.

Hosté totiž v závěru první půle faulovali ve vápně a Campagnaro dostal rovněž červenou kartu. Navíc Floccari proměnil penaltu. Rozhodující branku pak dal v 55. minutě Mesto a pojistky přidali Crespo a z penalty Kharja.

Janov nastoupil v sestavě: Amelia - Biava, Papastathopulos, Moretti, Cristito - Rossi, Zapater, Milanetto (78. Kharja) - Mesto, Floccari (59. Crespo), Sculli (46. Palacio).

Italská fotbalová liga - 3. kolo:
Bergamo - Sampdoria Janov 0:1 (63. Mannini), Boloňa - Chievo 0:2 (18. Pinzi, 30. Pellisier), Fiorentina - Cagliari 1:0 (55. Gilardino), Inter Milán - Parma 2:0 (71. Eto'o, 88. Milito), Palermo - Bari 1:1 (90.+2 Budan - 2. Allegretti), Siena - AS Řím 1:2 (26. Maccarone - 72. Mexes, 90. Riise), Udine - Catania 4:2 (55., 69. z pen. a 79. Di Natale, 29. Floro Flores - 11. Morimoto, 34. Mascara z pen.), FC Janov - Neapol 4:1 (45. Floccari z pen., 55. Mesto, 75. Crespo, 88. Kharja z pen. - 41. Hamšík).

Reklama

Související témata: