Hlavní obsah

Sampdoria porazila Sienu a vystřídala soupeře Slavie v čele ligy

MILÁN

Fotbalisté Sampdorie Janov porazili ve 4. kole italské ligy Sienu na vlastním hřišti 4:1 a s plným bodovým ziskem se ujali vedení v tabulce o skóre před Juventusem Turín. První místo naopak musel opustit městský rival FC Janov, který prohrál na hřišti Chieva 1:3. Těsné vítězství 2:1 si odvezl mistrovský Inter Milán z Cagliari, podruhé v sezóně zvítězil AC Milán, který doma porazil 1:0 Boloňu.

Článek

Sampdoria si vypracovala rozhodující náskok už v úvodní části, ve které skórovali Palombo a Mannini. Vítězství domácích korunoval v druhé půli střídající švýcarský záložník Padalino, který stihl dát za poločas dvě branky. Skóre už jen zkorigoval záložník Fini, takže janovský celek poprvé v historii vyhrál první čtyři utkání v sezoně.

FC Janov, který ve čtvrtek v Evropské lize doma s přehledem porazil Slavii Praha 2:0, dostal ve Veroně od místního Chieva během prvních sedmi minut dvě branky. Po hodině sice snížil z penalty forvard Floccari, ale poslední slovo patřilo domácímu útočníku Pellisierovi, který v 77. minutě zpečetil vítězství. FC Janov, který přijede 2. prosince do pražského Edenu, hrál v sestavě: Amelia - Papastathopulos, Biava, Bocchetti - Tomovic (46. Rossi), Milanetto, Kharja, Fatic (46. Sculli) - Mesto, Floccari, Palacio (55. Palladino).

Inter nezačal v Cagliari dobře a od šestnácté minuty prohrával. Maiconův faul v pokutovém území potrestal z penalty domácí brazilský forvard Jeda. V druhém poločase ale "Nerazzurri" zabrali a útočník Diego Milito dvěma brankami v rozmezí pěti minut skóre otočil.

Milánskému AC zajistil domácí vítězství až v 75. minutě nizozemský záložník Clarence Seedorf a gólem zároveň ukončil dvouzápasovou sérii bez vítězství a vstřelené branky. Marek Jankulovski přišel v domácím dresu na hřiště až v 70. minutě.

Fotbalisté AS Řím porazili Fiorentinu 3:1 na svém hřišti a i ve druhém ligovém zápase pod novým trenérem Ranierim vyhráli. Domácí rozhodli duel už v prvním poločase, ve kterém se dvakrát trefil kapitán Totti a jednou středopolař De Rossi. V druhé části hostující útočník Gilardino už jen snížil.

Italská fotbalová liga - 4. kolo:
AC Milán - Boloňa 1:0 (75. Seedorf), Bari - Bergamo 4:1 (7. Rivas, 9. Barreto, 39. Alvarez, 61. Donati - 84. Bellini), Cagliari - Inter Milán 1:2 (16. Jeda z pen. - 51. a 56. Milito), Catania - Lazio Řím 1:1 (12. Martinez - 57. Cruz), Chievo - FC Janov 3:1 (5. Marcolini z pen., 7. Bogdani, 77. Pellisier - 63. Floccari z pen.), Parma - Palermo 1:0 (17. Zaccardo), Sampdoria Janov - Siena 4:1 (47. a 85. Padalino, 23. Palombo, 32. Mannini - 68. Fini), AS Řím - Fiorentina 3:1 (27. z pen. a 33. Totti, 41. De Rossi - 84. Gilardino).

Reklama

Související témata: