Hlavní obsah

Excentrický Portugalec Mourinho vykázaný potřetí během roku na tribunu

MILÁN/ PRAHA

Zase skončil na tribuně. Už potřetí během italského angažmá, které pro kontroverzního portugalského trenéra José Mourinha začalo v milánském Interu loni v létě. Až dosud koučoval svůj tým ve třiadvaceti ligových zápasech, v nichž ho sudí třikrát vykázali na tribunu. Naposledy v nedělním duelu na Sardinii proti US Cagliari!

Článek

Excentrický Portugalec Mourinho si nenechá nic líbit. A italští sudí mu nejsou vůbec po chuti. Na půdě sardinského US Cagliari, kde milánský Inter nakonec 2:1 vyhrál, to dal rozhodčímu Danili Orsatimu najevo. V 57. minutě zápasu se vehementně dožadoval druhé žluté karty pro domácího obránce Astoriho, jenž nevybíravě fauloval útočníka Balotelliho. Rozhodčí však na Mourinhovy apely neragoval a tak se do něho někdejší kouč Chelsea pustil.

Jeden zápas a 15 tisíc eur

Narazil, neboť Orsati vykázal Mourinha na tribunu. „Neřekl jediné neslušné slovo, jen se dožadoval, aby sudí měřil oběma týmům stejně,“ zastával se trenéra technický ředitel Inter Marco Branca. Jenže sudí trval na svém - hrubě mě urážel, používal sprosté výrazy, proto jsem ho vykázal na tribunu. Disciplinární komise italského fotbalového svazu zakázala Mourinhovi pobyt na lavičce Interu v příštím ligovém zápase s Neapolí, který se hraje už ve středu, navíc mu napařila pokutu 15 tisíc eur, tedy asi 377 tisíc korun.

Mourinhovi totiž přitížilo, že na tribuně skončil už potřetí během roční italské mise, čímž překonal všechny dosavadní rekordy. Poprvé ho tam rozhodčí Celli vykázal loni po utkání se Sampdorií Janov, podruhé po zápase s Fiorentinou.

Robin Hood, nebo Ježiš Kristus?

"V pozici trenéra Interu se cítím jako Robin Hood. Anebo jako Ježiš Kristus, protože ani toho neměli všichni rádi. Mě však netrápí, že mě lidi nenávidí, protože fanoušci mého klubu ví, co pro ně dělám,“ nechal se slyšet Mourinhio, který v loňské ligové sezóně zaplatil jen na pokutách za jediný měsíc přes milión korun.

Pokuty ho však netrápí, neboť s ročním příjmem jedenácti miliónu eur, tedy asi 281 milionu korun, se stal nejlépe placeným trenérem v celé historii italské ligy a  nechal za sebou všechny fotbalisty včetně největších hvězd. Vždyť i nová posila Interu Kamerunec Samuel Eto'o vydělává jen 10,5 miliónu eur ročně.

Reklama

Související témata: