Hlavní obsah

Eto'o chce po Barceloně miliony za svůj přestup

Kamerunský útočník Samuel Eto'o chce po Barceloně tři miliony eur (asi 75 milionů korun) za svůj letní odchod do Interu Milán. Pokud podíl z přestupu do Itálie nedostane, chce se osmadvacetiletý fotbalista podle agentury AFP s bývalým klubem soudit.

Článek

Eto'o do Interu odešel v létě výměnou za Zlatana Ibrahimovice, za kterého milánský klub navíc inkasoval 46 milionů eur. Trojnásobný africký fotbalista roku byl při transakci oceněn na 20 milionů eur a podle pravidel španělské asociace profesionálních fotbalistů mají hráči při přestupech mezi španělskými kluby nárok na 15 procent z přestupní částky.

Barcelona však odmítá peníze vyplatit, protože podle ní to platí pouze u dohod mezi španělskými celky a navíc povinnost vyplatit podíl má klub, který hráče koupil. V nejbližší době by se proto měli sejít právníci obou stran a pokusit se vyrovnat mimo soudní síň.

Soud ve Španělsku rozhodoval podobný případ loni. La Coruňa poté musela zaplatit 2,1 milionu eur útočníkovi Albertu Luquemu za jeho čtyři roky starý přestup do anglického Newcastlu.

Reklama

Související témata: