Hlavní obsah

Narozdíl od Slavie zná Grygera na Janov recept. A Juventus na něj znovu sází

PRAHA

Jestli chtěli fotbalisté Slavie v prvním utkání Evropské ligy na půdě italského Janova uspět, měli se inspirovat českým reprezentačním obráncem Zdeňkem Grygerou. Na něj bude ostatně ve čtvrtečním utkání na stadiónu Liugi Ferrarise sázet Stará dáma obzvlášť, neboť český rodák rozvlnil janovskou síť v posledních dvou sezónách hned dvakrát.

Článek

Grygera se po dvou absencích proti Laziu a Bordeaux zaviněných zraněním objevil v posledním vítězném utkání proti Livornu (2:0 - pozn. red.) v základní sestavě. Tam by si přál být i ve čtvrtek na půdě FC Janov a věří proto, že si kouč Juventusu Ciro Ferrara vzpomene, kdo že to v posledních dvou sezónách dvakrát překonal defenzivu janovskému mužstva.

„Určitě bych se nezlobil, kdybych v této sérii pokračoval,“ řekl Grygera pro oficiální stránky klubu. „V posledních dnech mi každý připomíná, že je Janov týmem, kterému jsem dal nedávno víc gólů. Nevím, jestli by se mi to podařilo i tentokrát, ale pakliže dostanu šanci, zkusím to,“ prozradil pravý bek Juventusu.

Zranění proti San Marinu

Grygera by se také rád dostal znovu do zápasového rytmu, neboť se po zranění vrátil až v posledním ligovém zápase. „V reprezentaci proti San Marinu mi po jednom ze střetů opuchlo koleno,“ prozradil devětadvacetiletý zadák. „Teď už jsem ale v pořádku. V sobotu jsem odehrál celý zápas a nyní jsem připravený,“ dodal Grygera.

Juventus je po čtyřech odehraných kolech v Serii A na čele tabulky společně s dalším janovským klubem Sampdorií. FC Janov se drží na čtvrté příčce se ziskem devíti bodů. Pokud tedy ve čtvrtečním vzájemném utkání domácí uspějí, na Starou dámu se bodově dotáhnou.

Sílu FC Janov má ještě v živé paměti pražská Slavia, která na Apeninském poloostrově odehrála svůj první zápas Evropské ligy. Přesně týden na to, co sešívaní inkasovali dva góly a prohráli tak 0:2, se na stejném místě představí výběr Bianconeri.

Reklama

Související témata: