Hlavní obsah

Itálie je v šoku. AC Milán chce koupit albánský magnát

MILÁN/ PRAHA

Jeden z italských fotbalových pokladů AC Milán, jehož dres obléká i český reprezentant Marek Jankulovski, by se mohl ocitnout v albánských rukou. Magnát Rezart Taci, který už na jaře koketoval s koupí Boloni, totiž potvrdil, že by měl eminentní zájem koupit majoritní podíl akcií „rossoneri“ a časem získat všechny.

Článek

Informace z Milána, kde novináři přistihli šéfa rossoneri Adriana Gallianiho při schůzce s albánským obchodním magnátem Rezartem Tacim, je však pro fotbalovou itálii šokem. AC Milán a v albánských rukou!  „Nemyslím, že by pan Berlusconi prodával klub okamžitě, přesto jsem deklaroval připravenost koupit okamžitě majoritní podíl, jakmile se k tomu odhodlá,“  přiznal albánský miliardář pro Gazzetu Sporttivu.

Tacci chtěl už na jaře koupit Boloňu, ale z téměř hotového obchodu na poslední chvíli sešlo, nyní má zálusk na sedminásobného evropského klubového šampióna, který patří italskému premiérovi Silvio Berlusconimu.

Citizen už patří jen šejkovi

V Anglii dotáhl podobný kousek do konce arabský šejk Mansour bin Zayed Al Nahyan. Poslední šejkova transakce nicméně nikoho nepřekvapila, protože bylo jen otázkou času, kdy získá zbývajících deset procent akcí, které mu chyběly k tomu, aby se stal jediným vlastníkem klubu. Ve středu dosáhl svého... Vedení Citizen oficiálně oznámilo, že společnost ADUG patřící arabskému miliardáři koupila od Worldwide Investmens Limited za blíže nespecifikovanou sumu zbývajících deset procent akcí.

Nyní už arabskému šejkovi mu nic nebrání v tom, aby po Robinhovi, Tevezovi, Adebayorovi a spol. přivedl do Manchesteru City další zvučné posily a pokračoval v ataku na výsluní Premie League.

Reklama

Související témata: