Hlavní obsah

Po předčasném odchodu z AS Řím skončil trenér Spalletti ve věznici

ŘÍM/ PRAHA

Po dvou ligových kolech se počátkem září s prezidentkou AS Řím Rosselou Sensiovou dobrovolně rozloučil a rezignoval, koncem měsíce skončil padesátiletý trenér Luciano Spalletti ve věznici. Nikoli snad proto, že by se dostal do konfliktu se zákonem. Z dlouhé chvíle se totiž uvolil, že povede mančaft složený z trestanců věznice Massa.

Článek

Spalleti patřil k nejúspěšnějším a samozřejmě nejlépe placeným italským fotbalovým trenérům, neboť v AS Řím pobíral ročně 3,6 miliónu eur, tedy asi 92 miliónů korun.  S AS Řím vyhrál od roku 2005, kdy do klubu přišel, dvakrát Italský pohár a jednou národní Superpohár, třikrát skončil s mužstvem v lize třetí. Jenže v letošní sezóně mu start do Serie A nevyšel a po dvou prohrách se musel z lavičky pakovat.

Času má tudíž dost a dost, proto kývl na nabídku, aby se stal koučem fotbalového týmu z věznice Massa. Trestance doplnil několika policisty a politiky a chystá své mužstvo na charitativní zápas s výběrem ittalské vlády, který se má uskutečnit v sobotu 26. září.

„Chceme tímto utkáním upozornit na problémy a podmínky v italských věznicích, před nimiž už nelze déle zavírat oči. Panu Spallettimu patří velký dík za to, že se našeho mužstva ve svém volném čase ujal bez jakéhokoli nároku na honorář,“ děkoval trenérovi ředitel věznice Salvatore Lodice.

"Kdybych se s AS Řím rozloučil už v červnu, kdy jsem o narůstajících problémech v klubu moc dobře věděl, sehnal bych si nové angažmá bez problémů. V září jsou ale všechny lavičky plné, takže mám času dost a dost," vysvětloval svůj krok Spalletti, který si získal srdce fanoušků AS Řím tím, že rezignoval sám. Dobrovolně se tak zřekl dvouleté gáže ve výši 7,2 miliónu eur (184 miliónů korun), čímž zabránil, aby zadlužený a finančními problémy sužovaný klub zkrachoval.

Reklama

Související témata: