Hlavní obsah

Janov v lize znovu prohrál, nestačil na Udine

MILÁN

Fotbalisté Janova v italské lize potřetí za sebou ztratili body, když prohráli 0:2 na hřišti Udine. O porážku soupeře Slavie ve skupině Evropské ligy se postaral kanonýr Antonio Di Natale, který devět minut před koncem zaznamenal již svůj osmý gól v sezóně. Výhru v závěru pojistil Pepe.

Foto: Franco Debernardi, ČTK/AP

Hernan Crespo z FC Janov (vlevo) v souboji s Mariziem Domizzim z Udinese

Článek

Janov po skvělém vstupu do sezóny ztratil dech. Nejprve prohrál v Chievu, následně remizoval s Juventusem Turín a nyní znovu prohrál. Proti Udine byl sice aktivnějším týmem, ale doplatil na nevyužívání šancí a především na střeleckou potenci Di Nataleho. Ten se v šesti odehraných zápasech zapsal mezi střelce již poosmé a je tak zatím nejlepším kanonýrem evropských lig.

Vedle bodů ztratil Janov i dvě opory Biavu a Criscita, kteří se zranili již během první půle.

Hosté nastoupili téměř v totožné sestavě jako v úvodním duelu Evropské ligy proti Slavii: Amelia - Biava (39. Esposito), Moretti, Bocchetti - Mesto, Zapater, Milanetto, Criscito (35. Modesto) - Palacio (63. Palladino), Crespo, Sculli.

Hned čtyři dnešní zápasy skončily remízou 1:1. Byl mezi nimi i souboj Juventusu Turín s Boloňou, která překvapivě vybojovala bod, když v nastaveném čase vyrovnal Adailton a obral favorita o vítězství. Juventus, který se ujal vedení v první půli po zásahu Trezegueta, nastoupil bez zraněného Zdeňka Grygery.

Střelecky zazářil slovenský reprezentant Marek Hamšík, který dvěma góly zajistil Neapoli výhru 2:1 nad Sienou. Připsal si tak již pátý zásah sezony, čímž se na druhém místě tabulky střelců vyrovnal Militovi z Interu Milán.

V nepřesvědčivých výkonech pokračují hráči AC Milán, kteří doma jen remizovali 0:0 s Bari. Na kontě tak mají pouze osm bodů z osmnácti možných a patří jim až jedenácté místo v tabulce. Český reprezentant Marek Jankulovski opět zůstal jen na lavičce Milána.

Italská fotbalová liga - 6. kolo:
Catania - AS Řím 1:1 (22. Morimoto - 90. De Rossi), Chievo - Bergamo 1:1 (77. Pellisier - 72. Tiribocchi), Juventus Turín - Boloňa 1:1 (24. Trezeguet - 90. Adailton), Lazio Řím - Palermo 1:1 (85. Zárate - 75. Cavani), Neapol - Siena 2:1 (48. a 64. Hamšík - 56. Maccarone), Parma - Cagliari 0:2 (8. Jeda, 58. Dessena), Udine - FC Janov 2:0 (81. Di Natale, 88. Pepe), AC Milán - Bari 0:0.

Reklama

Související témata: