Hlavní obsah

Mourinho je podle Zemana jen průměrný fotbalový trenér

ŘÍM

Český fotbalový trenér Zdeněk Zeman se pustil do kritiky kouče Interu Milán Josého Mourinha. Šestačtyřicetiletý Portugalec je podle něj pouze průměrný fotbalový taktik, což se snaží zakrýt výřečností před novináři.

Článek

"Myslím, že je v Interu proto, že umí jednat s hráči, a také proto, že umí zacházet s novináři," řekl podle listu La Repubblica dvaašedesátiletý Zeman. "Je opravdu skvělý řečník. Což nakonec musí být, aby zakryl fakt, že je průměrný trenér," dodal.

Bývalý kouč Lazia a AS Řím proto Mourinha nepovažuje za nejlepšího trenéra v italské lize. "Dokud bude v Interu, fanoušci klubu se nikdy nedočkají pěkného fotbalu. Nicméně i tak je podle mě jeho tým favoritem na titul. Protože i když bude hrát špatně, pořád má nejlepší hráče," uvedl Zeman, který naposledy neúspěšně vedl Crvenou Zvezdu Bělehrad a od té doby je bez práce.

Zeman také prohlásil, že z italského fotbalu se vytrácí trenéři, kteří by chtěli hrát ofenzivně. "Příliš mnoho jich bere fotbal jako práci a ne jako zábavu. Ale Spalletti hrál s AS Řím docela hezký fotbal a teď se mi líbí Gasperini. Jeho Janov ctí útok, i když mu to asi nevydrží," řekl na adresu soupeře pražské Slavie v Evropské lize.

Reklama

Související témata: