Hlavní obsah

Ronaldinho zachránil AC Milán alespoň remízu s Bergamem

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán v 7. kole italské ligy potvrdili, že na ně doléhá krize. Z posledních pěti zápasů čtyřikrát nevyhráli, když v neděli zachraňoval alespoň bod za remízu 1:1 na hřišti Bergama odepisovaný Brazilec Ronaldinho. Bergamo, které se tak dostalo ze dna tabulky, přitom hrálo od 40. minuty bez vyloučeného Radovanoviče.

Článek

Milán z dosavadních sedmi ligových kol vyhrál jen dvakrát a nedaří se mu ani v Lize mistrů, kde prohrál s Curychem 0:1. Pozici trenéra Leonarda neupevnili hráči ani dnes, když na hřišti Bergama dlouho čelili další prohře. Na gól Tiribocchiho však v závěru odpověděl střídající Ronaldinho, který tak zaznamenal první branku v sezoně. Marek Jankulovski zůstal jen na lavičce Milána.

Juventus si připsal první prohru v sezoně, když nečekaně padl 0:2 na hřišti Palerma. Hosté, kterým chyběl zraněný kapitán Del Piero, se o bodový zisk připravili nevydařenou pětiminutovkou v závěru první půle, kdy dovolili domácím Cavanimu a Fabiu Simpliciovi zajistit Palermu dvoubrankový náskok. Juventus se již na vyrovnání nezmohl a nevyužil tak šanci dotáhnout se bodově na vedoucí duo Inter Milán, Sampdoria Janov. Zdeněk Grygera odehrál za Juventus závěrečných 12 minut.

Soupeř Slavie v základní skupině Evropské ligy Janov naopak i v oslabení vyhrál 3:1 na hřišti Boloni. Favorizovaní hosté vedli po gólech Chardži z penalty a Sculliho, ovšem krátce po změně stran byl vyloučen Mesto.

I v oslabení však Janov výhru udržel, přestože v závěru snížil z pokutového kopu Di Vaio. Vzápětí totiž dal výsledku definitivní pojistku Zapater a odmítl drama.

Janov nastoupil v sestavě: Amelia - Modesto, Moretti, Bocchetti - Mesto, Chardžá, Milanetto, Esposito - Sculli (69. Tomovič), Floccari (62. Zapater), Palladino (51. Palacio).

Italská liga - 7. kolo:
AS Řím - Neapol 2:1 (37. a 63. Totti - 25. Lavezzi), Bergamo - AC Milán 1:1 (21. Tiribocchi - 83. Ronaldinho), Boloňa - FC Janov 1:3 (85. Di Vaio z pen. - 10. Kharja z pen., 35. Sculli, 90. Zapater), Cagliari - Chievo 1:2 (38. Matri - 41. a 70. Marcolini), Fiorentina - Lazio Řím 0:0, Sampdoria Janov - Parma 1:1 (23. Pazzini - 30. Galloppa), Siena - Livorno 0:0, Palermo - Juventus Turín 2:0 (37. Cavani, 42. Simplicio).

Reklama

Související témata: