Hlavní obsah

Lukáš Jarolím: Mezi jedenáct oblíbenců nepatřím

Nepříjemným obdobím prochází Lukáš Jarolím. Někdejší hráč Slavie si fotbal v italské Sieně neužívá. Mužstvu se nedaří, navíc se třiatřicetiletý záložník poslední čtyři zápasy ani nedostal na hřiště. „Hraje pořád stejné mužstvo, i když nám to nejde a prohráváme,“ říká Jarolím v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

V italské Sieně kroutíte už třetí sezónu. Užíváte si Serii A?

Momentálně moc ne. Mužstvu se nedaří. Naposledy jsme nezvládli toskánské derby s Livornem a já se poslední čtyři zápasy vůbec nedostal na hřiště.

Proč?

To kdybych věděl... Sezónu jsem začal v základu, ale v dalších dvou zápasech už jsem odehrál pokaždé asi jen dvacet minut. Pak už nic.

Hovořil jste s trenérem, co se stalo?

Nebavím se s ním o tom, od určité chvíle se konverzaci s ním vyhýbám. Víte, ono to tady funguje tak, že trenér má svých jedenáct hráčů a já mezi ty oblíbence asi nepatřím. Hraje pořád stejné mužstvo, i když nám to nejde a prohráváme. A v kádru je třicet lidí... Samozřejmě to nedělá dobrotu. V minulé sezóně s ním měli čtyři hráči dost ostrý výstup a už tady nejsou...

Je naděje, že se vaše pozice změní?

Uvidíme. Já nijak nebrečím, musím se s tím smířit a čekat, že šanci dostanu. Situace je mizerná, fanoušci jsou hodně nespokojeni. Už dokonce přišli na trénink a protestovali u vedení klubu. Kdoví, jestli nedojde k nějakým rošádám.

Jak si v Sieně žijete? Nemrzí vás, že jste v Itálii trošku v ústraní Jankulovského nebo Grygery?

To je přirozené, protože oni hrají v daleko větších klubech, o kterých se pořád píše. Siena pro nikoho není až tolik zajímavá. Ale nestěžuji si.

Je fotbal ve městě nejpopulárnějším sportem?

Spíš je trochu za basketem, protože zdejší klub vyhrává italskou ligu a před dvěma lety byli ve Final Four. My hrajeme skoro pořád o záchranu, ale i tak chodí v průměru kolem deseti tisíc lidí.

Jak v Sieně trávíte volno?

Docela jsem si tady zvykl. Siena je poklidné město, není tady skoro žádná kriminalita a lidi jsou fajn. Někdy si jdu zahrát golf, ale spíš jen tak pro radost.

Je vám třiatřicet, jak vidíte svou další fotbalovou budoucnost?

Po sezóně mi končí smlouva a tady asi nezůstanu. Preferoval bych Itálii, ale ani návrat do Čech by pro mě rozhodně nebyl ponižující.

Reklama