Hlavní obsah

Cannavaro byl očištěn, "dopingová kauza" ho naštvala

ŘÍM

Kapitán italské fotbalové reprezentace Fabio Cannavaro byl zproštěn podezření z dopingu. Obránce Juventusu Turín měl na konci srpna po ligovém utkání pozitivní test na kortizon pouze jako léčbu po štípnutí včelou. Světový šampión a nejlepší hráč světa z roku 2006 zažádal o výjimku, ale kvůli administrativním zmatkům ji neobdržel včas.

Foto: Lorenzo Galassi, Reuters

Italský fotbalista Fabio Cannavaro

Článek

Antidopingová komise Italského olympijského výboru proto v pondělí Cannavara na návrh vyšetřovatele očistila. Šestatřicetiletého fotbalistu přesto celá aféra rozhořčila a zkritizoval média za to, jak o případu informovala.

"Jsem naštvaný. Štípne vás včela a v novinách si přečtete, že jste dopovali. Moje svědomí je čisté," řekl v pondělí Cannavaro novinářům v tréninkovém centru italské reprezentace během přípravy na středeční kvalifikační zápas s Kyprem. "Některé noviny a televizní stanice zašly příliš daleko," dodal nazlobeně.

Cannavaro nehrál kvůli disciplinárnímu trestu při sobotní remíze 2:2 s Irskem v Dublinu, která zajistila Italům účast na mistrovství světa v JAR. Proti Kypru by měl nastoupit.

Reklama