Hlavní obsah

Fotbalisté Janova prohloubili krizi prohrou v Cagliari

ŘÍM

Fotbalisté FC Janov v nedělním utkání 9. kola italské ligy potvrdili, že jsou v krizi. Soupeř Slavie Praha v základní skupině Evropské ligy prohrál na hřišti Cagliari 2:3, přestože dvakrát vedl. Z posledních šesti ligových zápasů janovský klub získal jen čtyři body, z uplynulých tří soutěžních utkání má skóre 2:11.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Fotbalista FC Janov Alberto Zapater oslavuje gól.

Článek

Dlouho se přitom zdálo, že Janov proti Cagliari napraví poslední debakl 0:5 od Interu Milán a porážku 0:3 s Lille v Evropské lize. Brzy se hosté ujali vedení po gólu Mesta, a když na začátku domácí vyrovnali, rychle vrátil Janovu vedení útočník Floccari. Jenže deset minut před koncem fauloval ve vápně Moretti a byl vyloučen. Penaltu navíc proměnil Nené a nastartoval obrat, který v závěru dokončil Lazzari.

Janov, se kterým se Slavia utká 2. prosince, dnes nastoupil v sestavě: Amelia - Papastathopulos, Moretti, Bocchetti - Rossi, Milanetto, Jurič (30. Zapater), Biava - Palladino, Floccari (64. Sculli), Mesto.

V nepřesvědčivých výkonech pokračují i hráči AS Řím. Ti prohráli doma 0:1 s Livornem a připsali si již čtvrtou porážku. Na gól se nezmohli i přesto, že hráli téměř půlhodinu s přesilou jednoho hráče po vyloučení De Lucii.

Naopak AC Milán pomalu zažehnává krizi, když po výhře v Lize mistrů nad Realem Madrid zvítězil i v domácí soutěži. Na výhru 2:1 na hřišti Chieva se však hodně nadřel. Dlouho prohrával, ale v závěru se dvakrát prosadil netradiční střelec stoper Nesta. Český bek Marek Jankulovski tentokrát chyběl i na lavičce náhradníků Milána.

Již podruhé za sebou zajistil fotbalistům Neapole vítězství gólem v posledních sekundách záložník Christian Maggio. Zatímco v minulém kole pokořil Boloňu, dnes zařídil vítězství 1:0 na hřišti Fiorentiny. Neapol se posunula na osmou příčku.

Itálie - 9. kolo
AS Řím - Livorno 0:1 (40. Tavano), Bari - Lazio Řím 2:0 (11. Barreto, 69. Meggiorini), Bergamo - Parma 3:1 (43. Valdés z pen., 53. Tiribocchi, 84. Peluse - 78. Paloschi), Cagliari - FC Janov 3:2 (55. Biondini, 79. Nené z pen., 87. Lazzari - 20. Mesto, 59. Floccari), Fiorentina - Neapol 0:1 (88. Maggio), Palermo - Udine 1:0 (87. Bovo), Siena - Juventus Turín 0:1 (72. Amauri), Chievo - AC Milán 1:2 (7. Pinzi - 80. a 90. Nesta).

Reklama

Související témata: