Hlavní obsah

Nesta se po zranění vrátil jako nečekaný střelec

ŘÍM

Málokdo věřil, že se italský obránce Alessandro Nesta dokáže vrátit k vrcholovému fotbalu. On však po 18 měsících překonal zdravotní patálie a vrátil se do sestavy AC Milán. A to dokonce se střeleckou formou. V neděli zajistil svému týmu výhru 2:1 nad Chievem, když se postaral o oba góly. V předchozích 14 sezonách se přitom trefil jen pětkrát.

Foto: Franco Debernardi, ČTK/AP

Alessandro Nesta z AC Milán se raduje z branky do sítě Chieva.

Článek

"Je to pro mě něco neuvěřitelného. Už se zdálo, že nebudu moci hrát, a teď dám dva góly. To se mi ještě nikdy nepovedlo," prohlásil Nesta po utkání. "Snad nás to v lize konečně nakopne a posuneme se tabulkou vzhůru," dodal.

Třiatřicetiletý Nesta musel kvůli problémům se zády vynechat téměř celou minulou sezónu a už se zdálo, že bude nucen předčasně ukončit kariéru. Nakonec zdravotní problémy překonal a objevil se v závěrečném kole proti Fiorentině. V této sezoně pak v lize ještě nevynechal ani minutu.

Nesta je v Miláně od roku 2002, v předchozích 167 zápasech však mířil přesně jen čtyřikrát. Tři góly zaznamenal v lize a jednou se prosadil ve finále mistrovství světa klubů proti Boce Juniors v prosinci 2007.

Reklama

Související témata: