Hlavní obsah

Janov je v krizi, kouč Gasperini má však i nadále důvěru vedení

Když před měsícem utrpěla pražská Slavia v zahajovacím utkání Evropské ligy na hřišti Janova porážku 0:2, panovala v italském přístavním městě fotbalová horečka. Tamní klub po 32 letech vévodil Serii A a jeho fanoušci začali nahlas přemýšlet o titulu. Stačilo však pět týdnů a vše je jinak. Janov se potácí v krizi, po sérii porážek klesl až na desáté místo v tabulce a pod tlak se rázem dostal i oblíbený kouč Gian Piero Gasperini.

Foto: Petr Kostka

Trenér Janova Gian Piero Gasperini (vlevo) a Domenico Crescito

Článek

Od vítězství 2:0 nad Slavií si Janov připsal jen jedinou výhru. V domácí soutěži porazil Boloňu, jinak ale utrpěl hned čtyři porážky a nedaří se mu ani v Evropské lize, kde prohrál ve Valencii i v Lille.

Posledními neúspěchy se zabývalo i klubové vedení, které však zatím nesáhlo k hráčským ani trenérským změnám. "Tým i kouč mají maximální podporu," řekl sportovnímu listu La Gazzetta dello Sport prezident janovského klubu Enrico Preziosi.

Janovští odmítají hovořit o krizi. "Myslím, že tak o tom není potřeba mluvit. Nemáme žádné zvláštní problémy, jen prostě dostáváme hloupé góly. Fanoušci jsou naštvaní, to je normální. Překonat to můžeme jen tvrdou prací," prohlásil útočník Giuseppe Sculli.

Ani kluboví šéfové nechtějí propadat přílišné skepsi. "Krize? Neznám tohle slovo. Jsme smutní za naše fanoušky, ale v našem programu se nebude nic měnit. Musíme zůstat soudržní," nabádal Preziosi, podle něhož Janovu v posledních zápasech uškodila také rozsáhlá marodka.

Trenér Gasperini zase obvinil z nedělní prohry 2:3 v Cagliari rozhodčího, kterému vyčítal, že jeho tým dohrával o deseti a jednu branku inkasoval z penalty. "Byli jsme nefér způsobem a opakovaně potrestáni a poškozeni. Zasloužili jsme si v Cagliari vyhrát. Že se tak nestalo, ovlivnily věci, proti kterým teď už nemůžeme nic dělat," zlobil se.

Reklama

Související témata: