Hlavní obsah

Skvělý Hamšík velel obratu Neapole v duelu s Juventusem

TURÍN

Fotbalisté Juventusu Turín prohráli v 11. kole italské ligy s Neapolí 2:3 na svém hřišti, přestože vedli ještě v 58. minutě o dvě branky. Dvěma trefami o se výhru jihoitalského klubu zasloužil slovenský reprezentant Marek Hamšík.

Článek

Domácí poslal po půlhodině hry do vedení francouzský útočník Trézeguet, který přesně hlavičkoval po centru Zdeňka Grygery. Vedení "Staré dámy" zvýšil po přestávce talentovaný záložník Giovinco a zblízka potrestal hrubou chybu hostující obrany.

Neapolští se ale nevzdali a už za pět minut snížili z rychlé akce zakončenou slovenským středopolařem Hamšíkem. O dalších pět minut později vyrovnal po závaru před brankou neapolský útočník Dátolo a obrat dokonal osm minut před koncem druhou trefou v zápase Hamšík, který dal už sedm ligových branek. Naděje Juventusu na vyrovnání zmenšil Brazilec Amauri, který byl v nastaveném čase vyloučen za střet z hostujícím brankářem.

AC Milán porazil na svém stadiónu nováčka z Parmy 2:0, pošesté za sebou v lize neprohrál a zřejmě už překonal krizi z úvodu sezony. Svěřenci trenéra Leonarda se posunuli na čtvrtou příčku.

Obě branky zápasu zaznamenal útočník Borriello, který se poprvé trefil ve 12. minutě a druhý přesný zásah přidal v nastaveném čase. V dresu milánských "Rossoneri" chyběl český obránce Marek Jankulovski, který se chystá na operaci kotníku.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:
Juventus Turín - Neapol 2:3 (35. Trézeguet, 54. Giovinco - 59. a 82. Hamšík, 65. Dátolo), AC Milán - Parma 2:0 (12. a 90.+3 Borriello).

Reklama

Související témata: