Hlavní obsah

Juventus testuje příbramského Fantiše, v pátek se vrací

Sedmnáctiletý český fotbalista Antonín Fantiš z FK Příbram je od počátku týdne na testech v Juventusu Turín. Juniorského reprezentanta si na několikadenní pobyt pozval italský klub, který ho už dokonce podrobil důkladné zdravotní prohlídce. Italové fotbalistu, který se v pátek vrací do mateřského klubu, hodlají v budoucnu nadále podrobně sledovat.

Článek

ČTK o tom informoval v tiskové zprávě hráčský agent Ondřej Chovanec, který fotbalistu na severu Itálie doprovází. Fantiš, kterého v současné době trápí zlomený palec na ruce, nastoupil v domácí nejvyšší soutěži naposledy v osmém kole. Zdravotní pauzu proto využil k návštěvě Turína, protože tamní klub ho už delší čas podrobně sleduje.

O přestupu se zatím nemluví, ale pondělní podrobná zdravotní prohlídka, při které pomohl svému krajanovi i Pavel Nedvěd, může znamenat zvýšený zájem o mladého fotbalistu, jenž má ve svém věku na kontě už 29 ligových startů. "V pátek se připojí zpět ke svému mateřskému mužstvu," potvrdil Chovanec.

Fotbalista byl nadšen z přijetí na italské půdě. "Juventus je jeden z největších světových klubů, který jsem jako většina českých kluků sledoval, protože tu vždycky hráli výjimeční hráči a hlavně Pavel Nedvěd. Zázemí Juventusu je něco neuvěřitelného. Přijetí bylo úžasné, všichni se tu ke mně chovají, jako kdybych tu byl od malička," uvedl mladík.

Chovanec ale připomněl, že o jeho chráněnce mají zájem i další evropské kluby. Vždyť už koncem loňského roku byl na podobných testech se spoluhráčem Milan Mišůnem v Celtiku Glasgow. "A zájem má také FC Janov," doplnil agent.

Fantiš hraje v nejvyšší soutěži od 16 let, od té chvíle se o něm mluví jako o jednom z největších talentů českého fotbalu a pravidelně nastupuje v národních týmech vyšších věkových kategorií. Nedávno například dvakrát nastoupil na světovém šampionátu dvacítek v Egyptě, kde ho právě skauti Juventusu sledovali.

Reklama