Hlavní obsah

Janov málem opět přišel o náskok, nakonec ale Sienu porazil

ŘÍM

Fotbalisté FC Janov podruhé za sebou ukázali, že i dobře rozehraný zápas lze hodně zkomplikovat. Poté, co v Evropské lize přišli o dvoubrankový náskok s Lille a rozhodli až v nastaveném čase, v neděli v 12. kole italské ligy málem přišli o vedení 3:0 nad poslední Sienou. I přes závěrečný nápor hostů se ale nakonec ubránili a v poslední minutě zvýšili na konečných 4:2.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Fotbalista FC Janov Alberto Zapater oslavuje gól.

Článek

Janov znovu těžil z návratu uzdraveného útočníka Crespa, při jehož absenci se v říjnu výsledkově trápil. Gól argentinského kanonýra pomohl týmu porazit ve čtvrtek v Evropské lize Lille a dnes Janov slavil výhru nad Sienou, na které se dvěma góly podílel právě Crespo. Když pak v 35. minutě zvýšil na 3:0 Palladino, zdálo se být rozhodnuto.

Jenže hosté v závěru zabojovali a dvěma góly v rozmezí dvou minut snížili. Následně měli i šanci na vyrovnání, ale Janov odolal. Definitivu výsledku tak dal až v úplném závěru střídající Floccari.

Janov, který 2. prosince zavítá na hřiště pražské Slavie v Evropské lize, nastoupil v sestavě: Scarpi - Esposito, Moretti, Criscito - Mesto, Rossi, Milanetto, Modesto - Palacio (80. Floccari), Crespo (64. Sculli), Palladino (51. Papastathopulos).

Teprve potřetí v sezoně ztratil body vedoucí Inter Milán, který jen remizoval 1:1 s AS Řím. Hosté rychle vedli po gólu Vučiniče a Inter musel dobývat římskou obranu. Pokořit obránce se nakonec povedlo jen kanonýru Eto'ovi, jenž svým šestým gólem v sezoně srovnal. I přes další nápor Inter zápas neotočil a získal jen bod. V čele tabulky tak má pětibodový náskok před Juventusem.

Dvě branky vstřelil brazilský stoper AC Milán Thiago Silva. Poté, co otevřel střelecký účet v utkání s Laziem, však mířil přesně i do vlastní sítě. Naštěstí pro něj to na výhře 2:1 nic nezměnilo, jelikož ještě předtím zvýšil jeho spoluhráč Pato. Milán, který stále postrádal zraněného českého obránce Marka Jankulovského, tak vyhrál počtvrté z posledních pěti zápasů a poskočil na třetí místo tabulky.

Naopak propad zaznamenala Sampdoria Janov, která nečekaně podlehla na hřišti Cagliari 0:2. Rozhodující okamžik přišel v závěru první půle, kdy dostal červenou kartu Stankevičius a oslabil tak Sampdorii. Domácí toho využili v závěru a dvěma góly rozhodli o výhře.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:
Bari - Livorno 1:0 (5. Allegretti), Boloňa - Palermo 3:1 (42. a 49. Zalayeta, 90. Di Vaio - 45. Kjaer), Cagliari - Sampdoria Janov 2:0 (85. Conti, 89. Matri), FC Janov - Siena 4:2 (2. a 18. Crespo, 35. Palladino, 90. Floccari - 80. Paolucci, 82. Maccarone), Lazio Řím - AC Milán 1:2 (64. vlastní Thiago Silva - 21. Thiago Silva, 35. Pato), Parma - Chievo 2:0 (41. Zaccardo, 72. Lanzafame), Udine - Fiorentina 0:1 (84. Vargas), Inter Milán - AS Řím 1:1 (48. Eto'o - 13. Vučinič).

Reklama

Související témata: