Hlavní obsah

Návrat Pavla Nedvěda do Juventusu je na spadnutí

PRAHA

Fotbalový záložník "v důchodu" Pavel Nedvěd by mohl znovu působit v Juventusu Turín. Fanoušky zbožňovaný Grande Paolo by se podle serveru Tuttosport měl v klubu Staré dámy zapojit do realizačního týmu hlavního trenéra Cira Ferrary a případně se angažovat v aktivitách spojených s fotbalovou akademií turínského velkoklubu.

Foto: Massimo Pinca, ČTK/AP

Pavel Nedvěd (vpravo) dostává od Alessandra Del Piera pamětní dres.

Článek

Není sporu o tom, že je český rodák v Juventusu velmi populární. Nic na tom nemění ani fakt, že na konci minulé sezóny pověsil držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy z roku 2003 kopačky definitivně na hřebík. Od té doby se toho o dalším angažmá Grande Paola napsalo dost a dost.

Podle posledních informací italských médií je nyní však na spadnutí Nedvědův návrat do týmu Staré dámy. Tentokrát se však od rodáka ze Skalné u Chebu nebudou očekávat skvělé výkony na trávníku, nýbrž v zákulisí slavného italského celku.

Od nového roku v akademii

Vedení Juventusu v čele s řediteli Jeanem Claudem Blancem a Alessio Seccem už údajně počítají s tím, že se sedmatřicetiletý Nedvěd od nové sezóny zapojí do realizačního týmu kouče Cira Ferrary. Už od začátku nového roku by však měl své zkušenosti předávat vycházejícím hvězdám klubu Staré dámy v klubové akademii.

Je i v zájmu samotného trenéra Ferrary, aby dal ve svém realizačním týmu Nedvědovi prostor. Jedenadevadesátinásobný bývalý český reprezentant by byl dvaačtyřicetiletému kouči tím nejlepším prostředníkem mezi týmem trenérů a hráčskou kabinou.

Není tajemstvím, že Nedvěd drtivou většinu současného kádru turínského týmu zná. S hlavním koučem Ferrarou navíc v Juventusu v letech 2001 až 2005 odehrál čtyři sezóny.

Reklama

Související témata: