Hlavní obsah

Janov prohrál s Livornem a má nejhorší obranu v Serii A

Fotbalisté FC Janov znovu ukázali nevyrovnanost své současné formy, když ve 13. kole italské ligy prohráli 1:2 na hřišti Livorna. V posledních třech zápasech Janovští sice získali sedm bodů, v neděli však proti 18. týmu tabulky propadli.

Foto: Franco Debernardi, ČTK/AP

Hernan Crespo z FC Janov (vlevo) v souboji s Mariziem Domizzim z Udinese (ilustrační foto)

Článek

O jediný gól příštího soupeře pražské Slavie v Evropské lize se v 63. minutě postaral Criscito, který vyrovnal na 1:1. V poslední minutě však rozhodl o výhře domácích Pulzetti. Livorno poprvé v sezoně dalo v utkání více než jeden gól.

Janov má sice v soutěži třetí nejlepší útok s 23 góly, zároveň však dvěma inkasovanými brankami od podprůměrného soupeře potvrdil, že je mužstvem s nejhorší obranou. Žádný z ostatních týmů Serie A neinkasoval více než 24 branek, které dostal Janov. Porážku utrpěl v sestavě: Amelia - Biava, Bocchetti, Moretti - Rossi, Zapater, Criscito, Modesto (28. Sculli) - Palacio (51. Palladino), Crespo (69. Floccarii), Mesto.

Tottiho hattrick

Famózní návrat po zranění má za sebou Francesco Totti. Kapitán AS Řím, který kvůli problémům s kolenem nehrál od konce října, se objevil v základní sestavě v duelu s Bari a již po úvodní půlhodině slavil hattrick. Nejprve otevřel skóre z penalty, poté předvedl svou kopací techniku i při přímém kopu a v 28. minutě uzavřel střelecký účet ranou na zadní tyč z postraní čáry pokutového území.

Divoký zápas se hrál na hřišti AC Milán, který porazil Cagliari 4:3. Domácí se sice dostali brzy do vedení gólem Seedorfa, jenže Cagliari si poté vypracovalo místy až drtivý tlak a skóre otočilo. Pak si však vzal slovo znovu Milán, a to především dvojice Ronaldinho - Pato.

Ofenzivní brazilské duo nejprve připravilo gól pro Borriella a záhy Pato po Ronaldinhově přihrávce znovu poslal domácí do vedení. Náznak návratu své bývalé formy pak Ronaldinho potvrdil proměněným pokutovým kopem. Cagliari však zápas novu zdramatizovalo, ale i přes další šance na vyrovnání nedosáhlo.

Druhé místo o dva body před AC Milán udržel Juventus, který doma porazil Udine 1:0 brankou obránce Grossa. Juventus tak nadále ztrácí pět bodů na vedoucí Inter Milán. Zdeněk Grygera zůstal jen na lavičce Juventusu.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
AC Milán - Cagliari 4:3 (5. Seedorf, 38. Borriello, 40. Pato, 62. Ronaldinho z pen. - 9. Matri, 30. Lazzari, 69. Nené), AS Řím - Bari 3:1 (6. z pen., 14. a 28. Totti - 73. vlastní Andreolli), Livorno - FC Janov 2:1 (21. Lucarelli, 90. Pulzetti - 63. Criscito), Neapol - Lazio Řím 0:0, Palermo - Catania 1:1 (4. Migliaccio - 55. Martinez), Sampdoria Janov - Chievo 2:1 (19. Poli, 65. Pazzini - 80. Mantovani), Siena - Bergamo 0:2 (52. Tiribocchi, 68. Acquafresca z pen.), Juventus Turín - Udine 1:0 (51. Grosso).

Reklama

Související témata: