Hlavní obsah

Fotbalisté Janova porazili ve vypjatém derby 3:0 Sampdorii

Fotbalisté FC Janov ve 14. kole porazili ve vyhroceném městském derby Sampdorii jasně 3:0. Kromě dvou pokutových kopů nabídl souboj rivalů i tři červené karty.

Článek

Domácí se ujali vedení už v 10. minutě po proměněné penaltě záložníka Milanetta. Do šaten ale odcházeli v oslabení, protože byl krátce před poločasovým hvizdem vyloučen po druhé žluté kartě obránce Biava. FC ale i v deseti zdvojnásobilo vedení, když v 53. minutě zakončil povedenou akci kapitán Rossi. Jeho jmenovec v obraně hostů byl podruhé napomínán v 66. minutě a dorovnal počet fotbalistů na hřišti.

Definitivní rozhodnutí přidal čtvrt hodiny před koncem útočník Palladino, který proměnil druhou penaltu. Nervy neudržel v závěru obránce Sampdorie Cacciatore, jenž dostal třetí červenou kartu večera za brutální faul.

Vítězný celek, který přijede ve středu v rámci Evropské ligy na stadion Slavie Praha, nastoupil v sestavě: Amelia - Biava, Moretti, Bocchetti - Rossi, Milanetto, Juric, Criscito - Palacio (47. Papastathopoulos), Sculli (71. Floccari), Palladino (81. Crespo).

Italská fotbalová liga - 14. kolo:
Udine - Livorno 2:0 (29. Di Natale, 38. Floro Flores), FC Janov - Sampdoria Janov 3:0 (10. Milanetto z pen., 53. Rossi, 75. Palladino z pen.).

Reklama

Související témata: