Hlavní obsah

AC Milán popáté v řadě vyhrál, když přejel Sampdorii

MILÁN

Fotbalisté AC Milán porazili v 15. kole italské ligy Sampdorii Janov jasně 3:0 a popáté v domácí soutěži zvítězili. Hosté v sobotu naopak zopakovali tříbrankový debakl, který utržili v minulém kole v městském derby od FC Janov.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Útočník AC Milán Pato oslavuje svůj gól.

Článek

Domácí rozhodli o výsledku už v první půlhodině, ve které dali všechny tři branky. První z nich vstřelil už v 2. minutě útočník Boriello, který hlavičkoval po přesném centru Brazilce Ronaldinha. Držitel Zlatého míče z roku 2005 asistoval i u druhé gólové akce Nizozemce Seedorfa. Ten ve 21. minutě zaznamenal nechytatelnou dělovkou svůj 50. ligový gól.

Skóre uzavřel o tři minuty později nejlepší střelec "Rossoneri" Pato, který zblízka nadvakrát překonal hostujícího brankáře a posedmé v lize skóroval. Milánský klub si pojistil druhé místo v tabulce.

Juventus porazil ve šlágru Inter

Fotbalisté Juventusu Turín porazili ve šlágru kola vedoucí Inter Milán na svém hřišti 2:1 a zdramatizovali situaci v čele tabulky. Tu vede Inter, který prohrál poprvé po osmi ligových zápasech, už jen se čtyřbodovým náskokem na městského rivala AC, jenž dnes doma porazil 3:0 Sampdorii Janov. Třetí Juventus je o další bod zpět.

V "derby D'Italia", jak se na Apeninském ostrově souboji Juventusu a Interu přezdívá, začali lépe domácí. Ve 20. minutě zahrál Brazilec Diego volný přímý kop a míč se po několika odrazech a tečích dostal do hostující branky. Situaci neunesl trenér Interu Mourinho, který byl za protesty vykázán na tribunu.

Úřadující mistr se ale rychle vrátil do zápasu a už o šest minut později vyrovnal přesnou hlavičkou kamerunský forvard Eto'o. Rozhodující moment zápasu přišel po hodině hry, když Sissokovu střelu dorazil po povedené kličce záložník Marchisio.

"Stará dáma" sice přišla v závěru o vyloučeného středopolaře Mela, ale hubený náskok si pohlídala. Domácí krajní záložník Zdeněk Grygera přišel na hřiště až v 90. minutě v rámci taktického střídání.

Italská fotbalová liga - 15. kolo
AC Milán - Sampdoria Janov 3:0 (2. Borriello, 21. Seedorf, 24. Pato), Juventus Turín - Inter Milán 2:1 (20. Chiellini, 58. Marchisio - 26. Eto'o).

Reklama

Související témata: