Hlavní obsah

Fotbalisté AS porazili ve vypjatém římském derby Lazio

ŘÍM

Fotbalisté AS Řím porazili ve vypjatém městském derby Lazio 1:0 a potřetí za sebou v italské lize zvítězili. Jedinou branku utkání vstřelil dvanáct minut před koncem střídající obránce Cassetti.

Článek

Utkání muselo být v prvním poločase na téměř deset minut přerušeno kvůli výbuchům pyrotechniky v ochozech. Zatímco AS se v poslední době začalo dařit, Lazio se dál trápí. V lize nevyhrálo od druhého kola a je až šestnácté. Ve středu navíc vypadlo z Evropské ligy. Pozice trenéra Ballardiniho je po další prohře hodně nejistá.

Nováček italské fotbalové ligy Parma pokračuje ve výborných výkonech a po remíze 2:2 s FC Janov si i po 15. kole drží čtvrtou pozici. Janovský celek nenavázal na vítězné městské derby se Sampdorií z minulého kole a remizoval stejně jako ve středečním zápase Evropské lize proti Slavii Praha.

Domácí poslal do vedení argentinský útočník Palacio. Pak se svými prvními dvěma brankami v Serii A prosadil francouzský střelec Biabiany, který v 36. minutě vyrovnal a po hodině hry otočil skóre. Alespoň remízu zajistil domácím v 67. minutě další útočník Palladino.

Po dvou ligových prohrách za sebou zabrala Fiorentina, která doma porazila Bergamo 2:0 a poskočila z desátého na páté místo. "Fialky" poslal do vedení ve 26. minutě Vargas, vedení pojistil v předposlední minutě nejlepší střelec týmu Gilardino.

Neapol porazila nováčka Bari 3:2 a zvítězila po třech remízách. Zápas rozhodl dvě minuty před koncem svým druhým gólem v utkání útočník Quagliarella.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:
Boloňa - Udine 2:1 (27. Adailton, 65. Di Vaio z pen. - 47. Di Natale), FC Janov - Parma 2:2 (14. Palacio, 67. Palladino - 36. a 59. Biabiany), Fiorentina - Bergamo 2:0 (26. Vargas, 89. Gilardino), Livorno - Chievo 0:2 (12. Rigoni, 66. Bentivoglio), Neapol - Bari 3:2 (54. a 88. Quagliarella, 71. Maggio - 49. Barreto, 62. Ranocchia), Palermo - Cagliari 2:1 (55. Budan, 65. Kjaer - 24. Matri), Siena - Catania 3:2 (51. Calaio, 56. Terzi, 62. Paolucci - 13. a 55. Martínez), AS Řím - Lazio Řím 1:0 (78. Cassetti).

Reklama

Související témata: