Hlavní obsah

AC Milán prohrál s Palermem, Inter jen remizoval s Bergamem

ŘÍM

Po Juventusu Turín ztratily v 16. kole body i další dva celky z čela tabulky italské ligy. Vedoucí Inter Milán v oslabení neudržel vedení nad Bergamem a na jeho hřišti jen remizoval 1:1, druhý AC Milán pak dokonce přišel o sérii deseti zápasů bez porážky, když doma podlehl Palermu 0:2.

Článek

Inter dlouho hájil jednobrankový náskok, který mu zajistil kanonýr Milito svým desátým gólem v sezoně, ale v 65. minutě přišel o vyloučeného Sneijdera a dostal se pod tlak. Z něj také rezultovalo vyrovnání devět minut před koncem z kopačky Tiribocchiho.

Inter podruhé po sobě ztratil body, přesto vedení v tabulce navýšil na pět bodů. AC Milán totiž doma selhal s Palermem a přišel o sérii bez porážky. Zasloužil se o to především útočník Palerma Fabrizio Miccoli, který nejprve sám střelou na zadní tyč otevřel skóre a následně předvedl parádní individuální akci, z níž vytěžil gól Bresciano.

Na lavičce Milána se již objevil český obránce Marek Jankulovski, který se na začátku listopadu podrobil operaci kotníku.

Skončila i série Lazia Řím, které to však na rozdíl od Milána může těšit. Římský celek totiž vyhrál poprvé od 2. kola. Na domácím hřišti porazil 1:0 FC Janov. O jediný gól se v 39. minutě postaral obránce Kolarov, který po 335 minutách ukončil střelecký půst Lazia.

Zaváhání celků z čela tabulky využila Parma, která gólem Amorusa z 86. minuty porazila Boloňu 2:1 a na čtvrtém místě tabulky ztrácí jen tři body na druhý AC Milán.

Vyhrála i Siena, která si doma poradila s Udine 2:1 a dostala se ze dna tabulky. Po celý zápasu u toho byl i Lukáš Jarolím.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:
AC Milán - Palermo 0:2 (49. Miccoli, 62. Bresciano), Bergamo - Inter Milán 1:1 (81. Tiribocchi - 15. Milito), Catania - Livorno 0:1 (88. Danilevičius), Chievo - Fiorentina 2:1 (13. Pinzi, 24. Sardo - 5. Montelivo), Lazio Řím - FC Janov 1:0 (39. Kolarev), Parma - Boloňa 2:1 (57. Panucci, 86. Amoruso - 43. Mudingayi), Siena - Udine 2:1 (66. Maccarone, 90. Ghezzal - 90.+2 D'Agostino), Sampdoria Janov - AS Řím 0:0.

Reklama

Související témata: