Hlavní obsah

Dočkal začne trénovat s Chievem, kam by mohl v lednu odejít

Záložník libereckých fotbalistů Bořek Dočkal od úterý začne trénovat s italským klubem Chievo Verona, kam by v zimní pauze mohl odejít na hostování. Kapitán reprezentační jednadvacítky je v hledáčku osmého klubu Serie A už několik měsíců a do konce týdne by se mohlo rozhodnout, zda Chievo získá Dočkala do svých řad.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Bořek Dočkal (vpravo) by mohl hrá v italské Serii A.

Článek

"Z Liberce rozhodně nikam neutíkám a do Itálie se také za každou cenu necpu. Ale kdyby to nakonec vyšlo, byl by to pro mě krok výš a posun v kariéře," řekl Dočkal ČTK. Univerzální záložník, který v české lize ve Slavii a Liberci nasbíral už 76 ligových startů a vstřelil deset branek, ale není v Chievu na klasických testech.

"Oni Bořka dobře znají, protože jej dlouhodobě sledují a nepotřebují ho tak už vyloženě zkoušet. Spíš jde o to, aby se seznámil s prostředím, kam by mohl odejít," řekl Dočkalův manažer Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest. "Každopádně těch pár dní strávených v Itálii by mi mohlo hodně pomoci, abych si udělal nějaký obrázek," uvedl Dočkal.

Dojmy jsou dobré

Do Verony, kde Chievo sídlí, přicestoval už v pondělí a ještě večer stihl absolvovat fyzické testy, což je ve většině případů předzvěst blížícího se transferu. "První dojmy jsou zatím velmi dobré. Hodně na mě zapůsobili, jak jsou všichni milí," řekl Dočkal.

V úterý odpoledne absolvuje první přípravu s možnými budoucími spoluhráči přímo na hřišti. Ve středu ho čekají dva tréninky, ve čtvrtek a v pátek pak jednofázová příprava. "Bude to pro mě důležité, protože uvidím, jestli bych tady vůbec měl šanci se prosadit. Zvědavý jsem i na to, jak ke mně bude přistupovat trenér. Jsou to dost důležité věci," vysvětloval Dočkal, který měl do Verony odjet už v létě, s čímž ale Liberec nesouhlasil a svolení dal až nyní.

Dočkal by se zpátky domů měl vrátit v pátek večer nebo během soboty, kdy už by také mohlo být jasnější, zda se s Chievem dohodne na trvalé spolupráci. Sám by dal přednost hostování s následnou opcí. "Bylo by to asi optimální řešení pro všechny strany. Kdyby se to třeba nepovedlo, mohl bych se po sezóně vrátit do Liberce a ještě bych za sebou měl cenné zkušenosti," podotkl Dočkal.

Reklama

Související témata: