Hlavní obsah

Mourinho přiznal, že urážel novináře, prý ho ale nenapadl

MILÁN

Trenér fotbalistů Interu Milán José Mourinho přiznal, že po nedělním ligovém utkání proti Atalantě Bergamo (1:1) urazil novináře. Odmítl však zprávy italských médií, že by ho fyzicky napadl. Portugalec Mourinho se dostal do konfliktu se zástupcem tisku, který stává pravidelně u týmového autobusu.

Článek

Bývalý kouč Chelsea podle svých slov už v minulosti několikrát novináři říkal, aby v tom prostoru nestál, a v neděli jejich spor vyvrcholil. "Je pravda, že jsem urazil jednoho z vašich kolegů. Řekl jsem mu slovo, které tu ani nemůžu opakovat. Dvakrát. Ale není pravda, že tam došlo k nějaké agresi nebo k fyzickému kontaktu," řekl Mourinho na úterní tiskové konferenci.

Jeho útok na novináře vyvolal v Itálii velké pozdvižení. Proti Mourinhovu chování protestoval i šéf italské novinářské unie a vyzval vedení ligy, aby se nedělním incidentem zabývalo. Interní vyšetřování zavedl i Inter.

Sportovní novináři chtěli na protest dnešní koučovu tiskovou konferenci bojkotovat, nakonec jich však většina dorazila. Mourinho neměl nicméně v úmyslu se omlouvat. "Nebudu tu dělat žádnou veřejnou omluvu, protože ta situace nebyla veřejná, ale soukromá. Můžeme si to vyříkat jako muži a celou záležitost ukončit. Možná s trochou humoru - očekávám od něj vánoční dárek," řekl Portugalec.

Mourinho válčí s italským tiskem téměř od počátku svého působení v Interu. Často novináře peskuje, obviňuje je ze zaujatosti a odmítá odpovídat na jejich otázky. Ve styku s médii se dlouhodobě omezuje na povinné minimum.

Reklama